sobota 27. července 2024

Řídil kamion se třemi promile

Opilého řidiče kamionu zadržela olomoucká policie. Měl v sobě tři promile.

kamion dálnice

Ilustrační foto.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Policie zadržela ve středu ráno opilého řidiče kamionu na dálnici D35 z Ostravy do Olomouce. Dálniční hlídka vozidlo zastavila na základě hlášení podezřelé jízdy řidiče. Kamion řídil 50letý cizinec. Po podrobení dopravní kontroly bylo odhaleno, že muž řídil opilý se třemi promile. Cizinec byl okamžitě zadržen a umístěn do policejní cely.

Druhý den, po vystřízlivění, čelil podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky. Za tento přečin mu hrozí až jeden rok odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Případ nyní přešel do další fáze vyšetřování. Kriminalisté řidiče obvinili ze spáchání zločinu obecné ohrožení. Se dvěma a půl promile ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu, vydal je v nebezpečí těžké újmy na zdraví nebo smrti.

K incidentu došlo je dva dny poté, kdy jiného opilého řidiče kamionu odhalila hlídka na dálnici D5 u Svojkovic. Policie tehdy dostala hlášení, že po dálnici jede neosvětlený kamion, který klíčuje ze strany na stranu. 37letý Řidič měl v dechu 2,52 promile. V obou případech rychlá policejní akce zamezila možným tragickým nehodám na dálnici.

Autor: Šimon Mitro

Související

Policie ČR
Domácí

Při víkendové akci policisté odhalili hledané osoby a přes tři tisíce přestupků

alkohol za volantem
Krimi

Za volantem popíjel pivo. Před policií prchal po Praze 174kilometrovou rychlostí

radar
Domácí

Při sobotních kontrolách zjistila policie přes tisíc přestupků

profimedia-0787187877
Domácí

Zpomalte. Policejní kontroly budou v sobotu po celé republice