sobota 5. října 2024

Řidiči zaplatí více. Plzeň na konci roku rozšíří zóny placeného parkování

Nové parkovací automaty se objeví na západ od Klatovské třídy v Plzni. Podle radnice to pomůže k regulaci provozu ve městě.

4168336879_968a8b0ceb_b

Míst v Plzni, kde se bude za parkování platit, přibude.
Zdroj: Flickr

  • Míst v Plzni, kde se bude za parkování platit, přibude.
  • Zdroj: Flickr

Na přelomu října a listopadu bude v Plzni čekat řidiče nepříjemné překvapení. Na řadě míst, kde byli dosud zvyklí parkovat zdarma, se totiž objeví nové parkovací automaty. Zóna placeného parkování se tak rozšiřuje i do dalších částí města, tentokrát západně od Klatovské třídy, která je největší dopravní tepnou v západočeské metropoli. Nová zóna bude ohraničená severním břehem řeky Mže, křižovatkou ulic Tylova a Skvrňanská a areálem Škody. Zasáhne rovněž okolí Jižního nádraží.

Podle náměstka pro dopravu Aleše Tolara je regulace parkování jedním ze způsobů jak ještě více nezahušťovat dopravu ve městě. Zřízení placeného parkování je podle něho zejména pro rezidenty, kteří si mohou zakoupit zvýhodněnou kartu s ročním poplatkem 700 korun. Jednorázové hodinové stání vyjde na deset korun.

„Pokud by město parkování neregulovalo, poptávka by na většině území města převýšila nabízený počet parkovacích míst a došlo by k přeplnění ulic a omezení dalších funkcí veřejného prostoru,“ stojí ve zprávě, kterou vydal plzeňský magistrát.

Autor: Jan Skala

Související

fencl52
Domácí

Západočeská univerzita nabízí budovu ředitelství Škodovky. Chce za ní 175 milionů

Křižíkova ulici v Plzni na Roudné.
Domácí

Plzeň rozšiřuje placené parkování na Roudné a v Petrohradě

459412504_10161087483079219_6345409652675667534_n
Domácí

Pardubice i Plzeň pojedou po staru. Jen ti Piráti už u toho budou chybět

solární energie
Domácí Zelená energie

Plzeň vsadí na městské fotovoltaické elektrárny