Řidič předjížděl kolonu, naboural hasičské a policejní auto a málem zabil dva lidi

Obrovské štěstí měli hasiči, kteří koncem srpna zasahovali ve Stráži nad Ohří, kde na projíždějící auto spadl strom. Ve vysoké rychlosti se tam přiřítilo auto, předjelo kolonu, narazilo do dvou vozů a skoro smetlo zasahující hasiče.

ViewImage (94)

Řidič naboural hasičskou cisternu a policejní auto.
Zdroj: HZS Karlovarského kraje

  • Řidič naboural hasičskou cisternu a policejní auto.
  • Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Běžný zásah hasičů se u Stráže nad Ohří změnil v drama. Hasiči tam jeli k dopravní nehodě – na projíždějící auto tam spadl strom. Osoby z auta vyvázly bez zranění, hasiči strom rozřezali a uklidili vozovku. V tu dobu byl provoz na komunikaci puštěný kyvadlově, z obou směrů se tvořily krátké kolony.

"Přímo na místě zásahu stála služební vozidla policie a hasičů, všechna měla puštěné výstražné majáky. V jeden okamžik dojelo kolonu další osobní auto, nezastavilo, ale kolonu předjelo a dál pokračovalo v rychlé jízdě. Nejprve zezadu narazilo do cisterny hasičů, následně do svodidel a poté ještě do vozidla policie. V posledním okamžiku stihli dva hasiči uskočit a nehoda tak skončila jen lehkým zraněním zasahujícího hasiče. Poškozená cisterna je stále v opravě," popisují hasiči. Podle nich nehoda jen s velkým štěstím a díky rychlé reakci obou hasičů neskončila fatálně. "Bohužel se nejedná o ojedinělý jev. Hasiči tak s největší pravděpodobností budou častěji přistupovat k celkovým uzavírkám silnic po celou dobu zásahu. Na řidičích pak je, aby dodržovali maximální opatrnost, a především byly trpěliví. Jejich zpoždění se nemůže vyrovnat riziku, že při zásahu na silnicích, kde je velmi málo prostoru pro bezpečný pohyb, dojde k jakémukoliv dalšímu zranění," doplňují hasiči.

Podívejte se na nehodu tak, jak ji zaznamenala kamera v cisterně.

Související

DN-Mikulovice-2
Krimi

Řidič jel podle navigace a nevšiml si, že před ním není silnice

462633045_10224810550361337_3620237393956927810_n
Domácí

Hromadná nehoda na D5, z náklaďáku upadl protektor, najelo do něj 15 aut

ViewImage (93)
Domácí

Hlupák týdne: Zloděj vykrádal trafostanici a odpojil město od proudu, mohl zemřít

Snímek obrazovky_8-10-2024_123352_www.youtube.com
Domácí Video

Šla po něm FBI, chytli ho Češi: Světový král dětského porna je za katrem