neděle 7. července 2024

Řidič měl skoro šest promile, přehlédl auta zastavující před přejezdem

Neuvěřitelných 5,64 promile alkoholu v dechu naměřili jičínští policisté řidiči, který narazil do auta před sebou. Běžný člověk by po vypití takového množství byl v bezvědomí a měl otravu alkoholem.

alkohol za volantem

Ilustrační foto.
Zdroj: Flickr

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Flickr

Nehoda se stala o víkendu dopoledne. 48letý řidič pozdě reagoval na zpomalující a zastavující vozidla před železničním přejezdem u Jinolic a narazil do zadní části už téměř stojícího auta. V něm cestovali rodiče a dvě děti, pětiměsíční a čtyřleté. Při nárazu se nikdo nezranil.

"Jičínští dopravní policisté muže vyzvali, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Muž s dechovou zkouškou souhlasil. Hodnota na přístroji opakovaně ukázala pozitivní výsledky. Na dispeji přístroje se objevila těžko uvěřitelná hodnota, a to 5,64 promile alkoholu v dechu.  Při nehodě vznikla celková hmotná škoda ve výši přibližně 90 tisíc korun. Nezodpovědnému účastníkovi silničního provozu policisté na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu," popsala policejní mluvčí Martina Jandová.

Muži je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může skončit až na tři roky ve vězení, dostat pokutu nebo zákaz činnosti.

Související

GQxWAoKWAAAxmjM
Krimi

Neděle plná nehod. Na silnicích umírali zejména motorkáři

Za volant Fabie bez předního kola sedl podnapilý řidič na Jičínsku.
Krimi

S Fabií uháněl bez předního kola. Měl v sobě dvě promile

GPXrjbrawAAaS3t
Domácí

Příčina vlakového neštěstí: Rychlík jel na červenou, tvrdí inspekce

profimedia-0879221781
Domácí Video

Srážka vlaků v Pardubicích: Čtyři mrtví, desítky zraněných