sobota 18. května 2024

Richard Marx vždy platil za rockového slušňáka. Dnes slaví šedesátku

Alba v milionových nákladech dnes sice Richard Marx už neprodává, ale jeho staré hity se dodnes hrají v rádiích.

Richard-Marx-2022

Richard Marx dnes slaví šedesátiny.
Zdroj: richardmarx.com

  • Richard Marx dnes slaví šedesátiny.
  • Zdroj: richardmarx.com

Přestože Richard Marx má své nejslavnější roky už dávno za sebou, historickou roli mu nikdo neodpáře. A to především proto, že byl prvním sólovým hudebníkem, kterému se podařilo umístit všech svých prvních sedm singlů mezi nejhranější pětku hitparády Billboard Hot 100. Některé jeho dávné hity Right Here Waiting, Angelina, Hazard či Hold On To The Night se hrají dodnes i v řadě komerčních rádií. Celkově umělec, který se narodil 16. září 1963, tedy přesně před 60 lety, prodal více než 30 milionů alb.

Nejslavnější jsou jeho desky z konce osmdesátých let, ať už jde o bezejmenný debut z roku 1987 nebo následující dílo Repeat Offender vydané v roce 1989. Přestože se Marx tehdy pokoušel proniknout na rockovou scénu, nepomohla mu ani skutečnost, že na třetí albu Rush Street hostovala řada rockových umělců v čele s bouřlivákem Tommym Lee z Mötley Crüe. K jejich světu měl ale Marx vždy daleko, protože jej po celou jeho kariéru nepronásledovaly žádné skandály a nebyl ani vděčným objektem pro papparazzi.

Dnes už se neřeší, zda je Marx rocker nebo ne. Zpěvák léta vydává desky plné inteligentního pop rocku zahraného na vysoké úrovni v tichosti, bez většího zájmu médií. Fanoušci na něho však nezapomněli a díky tomu si může dovolit koncertovat v halách pro tisíce lidí po celém světě.

Autor: Jan Skala

Související

289587921_5506875602656431_7653905791633069060_n
Hudba

Ivan Hlas slaví sedmdesátku, ale Šakalí léta v něm rezonují dodnes

Ján Kozák starší.
Fotbal

Bývalý vynikající fotbalista a trenér Ján Kozák starší slaví sedmdesátiny

Petr Čtvrtníček (Očkujeme se pro život beze strachu)
Film a TV

Herec a svérázný bavič Petr Čtvrtníček slaví šedesátiny

Fernando Torres.
Fotbal

Legendární španělský fotbalista Torres slaví čtyřicátiny