sobota 21. září 2024

Říčany budou mít novou relaxační zónu

Říčany se už brzy dočkají nového parku s relaxačním centrem. Zastupitelé města a Středočeského kraje chtějí zlepšit kvalitu života obyvatel a zároveň nabídnout nové místo k odpočinku. K tomuto účelu budou sloužit pozemky v Podhrázské ulici.

Krajská správa a údržba silnic

Areál Krajské správy a údržby silnic převezmou od Středočeského kraje Říčany.
Zdroj: Google Maps

  • Areál Krajské správy a údržby silnic převezmou od Středočeského kraje Říčany.
  • Zdroj: Google Maps

Pozemky kolem Podhrázké ulice a zároveň budovu Krajské správy a údržby silnic daroval Říčanům Středočeský kraj. Výměnou za to poskytnou Říčany kraji pozemky pod silnicemi II. a III. třídy o rozloze 62 tisíc metrů čtverečních, aby mohl zajistit jejich efektivnější správu a údržbu.

Stejně tak se zastupitelé Říčan a Středočeského kraje domluvili na tom, že v horizontu čtyř let dojde k přestěhování sídla Krajské správy a údržby silnic do nového areálu v Průmyslové ulici. Jeho součástí bude i nové výjezdové stanoviště Zdravotnické záchranné služby. To má vzniknout do roku 2029.

„Tento projekt nejenže zlepší infrastrukturu a životní prostředí v centru Říčan, ale také umožní efektivnější správu krajských silnic a zajistí lepší zázemí pro Krajskou správu a údržbu silnic,“ uvedl Libor Lesák, radní pro oblast majetku a investic.

V říčanské Podhrázské ulici naopak vznikne relaxační místo, které bude sloužit zejména obyvatelům a návštěvníkům města. Co konkrétně v novém parku bude, však ještě jasné není. Zastupitelé města ale už teď plánují, že relaxační zónu propojí s Pohodovým údolím a stezkou přes Mlýnský rybník.

Autor: Michaela Dočkalová

Související

Zrevitalizovaný zámecký park
Domácí

Zámecký park v Panenských Břežanech září novotou

Čelákovice
Domácí

Čelákovice se dočkají obchvatu

Rakovník
Domácí

Severní obchvat Rakovníka bude hotov v roce 2027

Nově otevřený úsek dálnice D6 u obce Krupá.
Domácí

Nový úsek dálnice D6 uleví obci Krupá