pondělí 16. září 2024

Řepík zařídil Spartě vítězství v prodloužení

Druhý čtvrtfinálový duel mezi Spartou a Libercem rozhodl Řepík, Sparta vyhrála v prodloužení 3:2.

Ondřej Najman střílí gól

Ondřej Najman střílí gól
Zdroj: Profimedia

  • Ondřej Najman střílí gól
  • Zdroj: Profimedia

V utkání Sparty s Libercem otevřel skóre ve 4. minutě Kryštof Hrabík, který měl u liberecké branky snadnou úlohu, když pouze zasunul puk do odkryté branky. Sparta vyhrála první třetinu 1:0.

Liberec v úvodu druhé třetiny využil přesilovou hru a srovnal. Ve 25. minutě překonal brankáře Kováře Jakub Rychlovský, 1:1. Ve 34. minutě došlo k přerušení hry po tvrdém zákroku Oscara Flynna na Michala Moravčíka. Sparťanský obránce narazil hlavou na mantinel a led opustil po několika minutách na nosítkách.

„Stav Michala Moravčíka je stabilizovaný, míří na specializované vyšetření do nemocnice. Brzké uzdravení!“ uvedl sparťanský klub na sociální síti X.

Flynn byl vyloučen na pět minut plus do konce zápasu. Při jeho odchodu došlo k šarvátce libereckých a sparťanských hokejistů, která nezůstala bez povšimnutí rozhodčí. Do kabin poslali rozhodčí Kryštofa Hrabíka, Jana Buchteleho a Jaroslava Vlacha a Davida Aubrechta.

Do poslední dvacetiminutovky vstoupili lépe domácí. Ondřej Najman překonal ranou nad vyrážečku gólmana Hrenáka, 2:1. Liberec nelenil a vzápětí vyrovnal. Michal Birner skóroval do odkryté branky. Rozhodčí situaci kontrolovali na videu, ale neviděli pochybení a gól uznali, 2:2. Duel skončil po základní hrací době nerozhodně a stejně jako ve včerejším utkání dospěl do prodloužení. O výhře Sparty rozhodl v 74. minutě Michal Řepík, který krásnou střelou nad lapačku překonal libereckého gólmana.

HC Sparta Praha – Bílí Tygři Liberec 3:2 po prodloužení

Branky a nahrávky: 4. Hrabík (Harper, Kempný), 45. O. Najman (Krejčík, Chlapík), 74. Řepík – 25. Rychlovský (Filippi, Melancon), 47. Birner (Bulíř, Melancon)

Související

Dominik Mašín posílil Spartu
Hokej Tipsport ELH

Sparta posílila obranu, přichází zkušený bek Mašín

Filip Jansa se vrací do Liberce
Hokej Tipsport ELH

Jansa se vrací pod Ještěd

Sparta otočila zápas proti Fehérváru
Hokej CHL

Sparta otočila utkání s Fehérvárem

Sparta v utkání proti Tappaře
Hokej CHL

Liga mistrů pokračuje. Sparta jde na Maďary, Dynamo na finského mistra