pondělí 1. července 2024

Rapidní ochlazení nečekejte

Teploty budou až do konce týdne nadprůměrné. V noci bude pod nulou jen výjimečně.

déšť

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

Ti, kterým chybí klasická zima, kdy se denní teploty pohybují pod bodem mrazu, si budou muset ještě počkat. Teploty se v následujících dnech drasticky nezmění. Stále bude přes den i v noci nad nulou, místy denní teploty budou atakovat i deset stupňů.

Ve středu bude zpočátku polojasno nebo skoro jasno a místy nízká oblačnost nebo mlhy. Během dne bude od západu přibývat oblačnosti a postupně se na většině území vyskytne déšť. Nejnižší noční teploty budou od tří stupňů do minus jednoho stupně, v údolích až -3 °C. Nejvyšší denní teploty budou 6 až 10 °C. Nejtepleji bude v Praze, Jihočeském a Moravskoslezském kraji.

I ve čtvrtek bude pochmurno. Na většině území se vyskytne občasný déšť a přeháňky, Na horách budou srážky četnější, v polohách nad 1200 metrů i smíšené nebo sněhové. Noc i den však budou teplejší. Nejnižší noční teploty neklesnou pod pět stupňů a nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 7 do 11 °C. Nejtepleji bude v Praze a Jihomoravském kraji.

V pátek bude stále zataženo až oblačno. Na některých místech se stále budou vyskytovat srážky. Nejnižší noční teploty budou od 5 do 1 °C. Nejvyšší denní teploty budou identické se čtvrtkem, od 7 do 11 °C, opět bude nejtepleji v Jihomoravském kraji a Praze.

V sobotu bude oblačno až zataženo. Místy ojediněle déšť a mlhy. Během dne se bude postupně vyjasňovat. Nejnižší noční teploty budou 5 až 1 °C. Přes den se můžete těšit až na 10 °C, které budou opět nejpravděpodobnější v Praze a Jihomoravském kraji.

v neděli se začne počasí trošku kazit. Nejnižší noční teploty budou od plus tří stupňů do minus jednoho stupně. Na většině České republiky bude oblačno až zataženo s ojedinělým mrholením. Nejvyšší denní teploty nepřesáhnou 8 °C. Vát bude mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: ČHMÚ

Související

hory
Domácí

Začátek prázdnin přinese teploty o deset stupňů nižší

GRVeEdfX0AAPwya
Domácí

Voda zaplavuje sklepy, padají stromy. Moravou postupují silné bouřky

gewitter-sturm-blitze-himmel-1706878690dOy
Domácí

Meteorologové varují před silnými bouřkami. Ty zítra utnou dnešní výheň

déšť
Domácí

Meteorologové rozšířili výstrahu, čekají nás vedra a silné bouřky