čtvrtek 19. září 2024

Rangers uhráli na Letné šťastný bod

Bezbrankovou remízou skončilo utkání mezi pražskou Spartou a Glasgow Rangers, které se odehrálo v rámci třetího kola skupinové fáze Evropské ligy.

Jan Kuchta se proti Rangers neprosadil

Jan Kuchta se proti Rangers neprosadil
Zdroj: Profimedia

  • Jan Kuchta se proti Rangers neprosadil
  • Zdroj: Profimedia

Ve vyrovnané skupině C Evropské ligy přivítala Sparta skotský velkoklub Glasgow Rangers. A český mistr nevstoupil do zápasu vůbec špatně. Hned v páté minutě Birmančevič s Lacim nadvakrát prověřili Jacka Butlanda v brance hostů, ale třicetiletý Angličan se vyznamenal a své spoluhráče podržel.

Totéž se stalo i o chvíli později, když to Laci zkoušel z hranice velkého vápna. Skóre se tedy v prvním poločase i přes výraznou převahu domácích neměnilo.

Po přestávce předvedli několik nadějných akcí i hosté ze Skotska, ale také Vindahl v bráně Sparty byl pozorný. Bouřlivé ovace sklidil zejména v 76. minutě, když bravurně vytáhl Lammersovu střelu mířící do horního rohu branky. V samotném závěru mu pak pomohlo i břevno.

Dobře hrající letenští bohužel nedokázali svého soupeře zlomit a vstřelit mu branku. Na druhou stranu sami také neinkasovali, takže došlo na dělbu bodů.

Pocity většiny diváků z vyprodané Letné shrnul po zápase trenér Sparty Brian Priske: „Jsme zklamaní, že jsme doma nezískali tři body. V první půli jsme dominovali, chyběla nám ale kvalita v koncovce. V druhé půli už ukazovali svoji kvalitu i Rangers. Pokud měl dnes ale někdo vyhrát, měli jsme to být my,“ řekl.

Odvetné utkání ve Skotsku je na programu 9. listopadu a jeho výsledek může dát podstatnou indicii k postupové hádance. Zatím si druhé místo ve skupině za Betisem drží čtyřbodová Sparta, ale Rangers jí se stejným počtem bodů dýchají na záda. Jen o jeden bod méně má poslední Aris Limassol, kterému se v předchozím kole podařilo překvapivě vyzrát právě na Rangers.

Autor: Ota Černý

Související

Elias Cobbaut
Fotbal Chance liga

Spartu posílil belgický stoper Cobbaut

Lukáš Haraslín v souboji s hradeckým hráčem
Fotbal Chance liga

Před reprezentační pauzou vyhrála Sparta nad Hradcem

Jan Kuchta
Fotbal

Kuchta ve Spartě končí, nové angažmá si našel v Dánsku

Hráči Viktorie Plzeň během utkání s Hearts
Fotbal Evropská liga

Plzeň doma vyzve Manchester, Slavia se utká s Fenerbahce