pátek 18. října 2024

Queens Of The Stone Age v Ostravě nevystoupí, Josh Homme musí na operaci

Colours Of Ostrava mění hlavní hvězdu prvního dne. Místo Queens Of The Stone Age vystoupí Tom Morello a majitelé jednodenních vstupenek mají nárok na vrácení peněz.

42448303440_6f64e92429_b

Josh Homme musí na operaci, jeho kapela Queens Of The Stone Age ruší ostravské vystoupení.
Zdroj: Flickr

  • Josh Homme musí na operaci, jeho kapela Queens Of The Stone Age ruší ostravské vystoupení.
  • Zdroj: Flickr

Ani letos se jeden z největších tuzemských festivalů, multižánrový Colours Of Ostrava, neobjede bez programových změn. A tentokrát se týká jedné z hlavních hvězd celé akce, amerických rockerů Queens Of The Stone Age. Ti totiž oznámili zrušení celého evropského turné, poté co se frontman Josh Homme musí urychleně vrátit do Spojených států, kde podstoupí nutnou operaci. O tom, co tohoto muzikanta a bývalého člena zakladatelů takzvaného desert rocku Kyuss trápí, zpráva nehovoří.

Organizátoři už přišli s náhradní alternativou, která by příznivce rockové hudby zklamat neměla. Místo zmíněné americké kapely se totiž na ostravské hlavní scéně objeví další legendární hudebník a bývalý kytarista průkopníků rap metalu Rage Against The Machine, Tom Morello.

„Jako otvírák jsme si nemohli přát lepší kapelu, bohužel Queens of the Stone Age ruší ze zdravotních důvodů zbylý červencový program. Tahle smutná zpráva postihla i další festivaly, okamžitě jsme na ni zareagovali a oslovili nejrůznější možné interprety. Úžasný bookerský tým Zlaty Holušové nakonec přivede hudebníka, kterého jsme původně zamýšleli na příští ročník. Podle magazínu Rolling Stone 18. nejlepší kytarista historie, člen Rokenrolové síně slávy, držitel 2 cen Grammy a hlavně nesmírně sympatický kytarista obklopený skvělými spoluhráči. Věříme, že Tom Morello rozechvěje svým podáním Killing in the Name nebo aktuálním hitem GOSSIP areál do poslední ocelové trubky, a vy ho svým sborovým zpěvem doplníte první večer festivalu,“ stojí v oficiální zprávě pořadatelů festivalu.

Autor: Jan Skala

Související

7716960930_e19079c0ce_k
Hudba

Lennyho Kravitze na festivalu přetlumočí specialisté do znakové řeči

Zara Larsson
Hudba Festival

Na Colours of Ostrava zapívá i Zara Larsson

Rage_Against_The_Machine
Hudba

Rage Against The Machine končí. Nebude ani plánovaný koncert v Praze

7716960930_e19079c0ce_k
Hudba

Hudební legenda Lenny Kravitz vystoupí na Colours of Ostrava