neděle 8. září 2024

Původní tvůrci se po 40 letech vrací k filmu Spinal Tap. Už padla první klapka

Původní film This Is Spinal Tap se stal postupem let velkou legendou. Filmaři po 40 letech začali natáčet jeho pokračování.

GIZ9eBIWkAAIBc6

Takto vypadali původní Spinal Tap. Jak se změní po 40 letech?
Zdroj: X

  • Takto vypadali původní Spinal Tap. Jak se změní po 40 letech?
  • Zdroj: X

Kultovní film o fiktivní hudební trojici, nazvaný This Is Spinal Tap, bude mít pokračování. 6. března v New Orleans padla první klapka a na place se dokonce sešla stejná trojice původních herců - Michael McKean, Harry Shearer a Christopher Guest a režisér Rob Reiner. Podle scénáře, jehož část už tvůrci prozradili, bude "dvojka" Spinal Tap začínat tam, kde končil film z roku 1984. Proto také nese název Goodbye Cleveland podle poslední scény ze 40 let starého snímku, kdy právě v Clevelandu, na konci koncertu, kde se trojice ztratí v zákulisí, končí i samotný film.

Snímek se však nebude odehrávat v osmdesátých letech, ale časová propast bude znát i v něm. Základem příběhu bude skutečnost, že zemřel bývalý manažer Spinal Tap a vdova po něm kapelu po letech napadne, že jí dluží ještě jeden koncert. Pokud by jej neodehráli, hrozila jim žalobou.

Původní snímek This Is Spinal Tap (v češtině Hraje kapela Spinal Tap) původně velký úspěch nezaznamenal, ale své legendární postavení si vydobyl postupem. Nakonec jej americký list The New York Times zařadil mezi 100 nejlepších filmů všech dob.

Autor: Jan Skala

Související

GNdi079WcAAScU6
Film a TV

Začaly se točit Tři princezny. Vánoční pohádka bude mít nádech emancipace

HD-wallpaper-floor-jansen-marko-hietala-tuomas-holopainen-nightwish
Hudba

Nightwish hlásí hotovo. Prožili temné období a vytěžili z toho novou desku

Alec Baldwin
Zahraniční

Alec Baldwin je opět obviněný kvůli smrti kameramanky, zbrojířka má brzy soud

4out.jpg
Tenis

Tenistky zažily černý den