neděle 8. září 2024

Pupstrňák nebo Ofetchkin: NHL chystá Stanley Pup

První přátelský zápas na oslavu play-off Stanley Cupu je na programu NHL. Jmenuje se Stanley Pup, což je anglický výraz pro štěně. Na led vběhne 16 psů reprezentujících týmy, které se kvalifikovaly do play-off Stanley Cupu 2024, a předvede své dovednosti.

stanleypup_hero4.webp

Stanley Pup.
Zdroj: nhl.com

  • Stanley Pup.
  • Zdroj: nhl.com

Každý z týmů má svého psího zástupce, který dostal hvězdnou přezdívku. Místo Davida Pastrňáka z Boston Bruins tak bude hrát Pupstrnak, místo Alexe Ovečkina z Washington Capitals nastoupí Ofetchkin odvozený od slova fetch, aport, Anders Leash, vodítko, bude na ledě namísto Leeho z New York Islanders, Joe Pawvelski, podle anglického paw, tlapka, nastoupí namísto Pavelskiho hrajícího za Dallas Stars a Quinn Chews od slova žvýkat zastoupí Huggse z Vancouver Canucks. Psi jsou z útulků z celých Spojených států a řadu z nich je možné si adoptovat.

"Akce slibuje skvělou zábavu a my se nemůžeme dočkat, až se objeví na našem kluzišti,“ těší se ředitel obsahu NHL Steve Mayer. "Stanley Pup se určitě stane největší nocí v roce pro hokejové fanoušky, kteří milují psy. Dávka roztomilosti bude mimo tabulky," míní producent a ochránce zvířat Michael Levitt.

Stanley Pup uvidí fanoušci v USA 7. června, v Kanadě se vysílá o den později.

Související

a1_2
Zahraniční Foto

Dolce & Gabbana nabízí parfém pro psy

asistenční pes
Světové dny Zajímavosti

Den asistenčních psů

FtXFQYQaEAEE4nA (1).jpg
Ostatní Video

Do metra v New Yorku smí psi jen v tašce. Pejskaři do ní nacpou i bernardýna

Pes ve vodě
Domácí

Kam k vodě se psem? Našli jsme psí pláže po celém Česku