Psí dům hrůzy. Policie našla 30 zvířecích mrtvol v New Jersey

Ve zbídačeném stavu našli američtí policisté devítiletého chlapce a 14 psů v domě v New Jersey. Na místě bylo nalezeno třicet psích mrtvol.

pes

Ilustrační foto.
Zdroj: Pxfuel

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pxfuel

Šokující případ týraní zvířat odhalila policie z New Jersey. V jednom z domů našli američtí policisté nejméně 30 mrtvých psích těl. Vyšetřovatelé se domnívají, že v domě zemřela nejméně stovka psů, kteří byli zřejmě pohřbeni na pozemku kolem domu. V pondělí našli policisté v domě 14 živých a značně podvyživených psů, kteří se pohybovali kolem psích mrtvol. Zbídačení psi byli převezeni na veterinární kliniku. Jeden byl na místě utracen.

Kromě psů se majitelé domu Rebecca Halbach (35) a Brandon Leconey (32) zřejmě nestarali ani o devítileté dítě, které s nimi v domě žilo. Dítě bylo rovněž ve špatném zdravotním stavu a bylo odebráno do ústavní péče. Policie nezveřejnila rodinný vztah dítěte k Halbach či Leconeymu.

Policisté dorazili na místo činu poté, co nejmenovaná osoba nahlásila, že na pozemku viděla několik podvyživených a nemocných psů. Mělo by jít o osobu spojenou s organizací pro záchranu zvířat sídlící v Severní Karolíně, která poskytla zadržené dvojici peníze na péči o některé ze svých psů. Když vyšetřovatelé dorazili k domu, museli otevřít dveře a okna, aby větráním zabezpečili, že je bezpečné, aby mohli být ve vnitřním prostoru s mrtvými a zbídačenými psi. Kromě psů se v domě vyskytovalo několik koček a králíků.

Leconey je držen ve věznici v okrese Burlington, zatímco Halbach je vyšetřována v nemocnici kvůli blíže nespecifikovanému zdravotnímu stavu.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: NBC News

Související

tornádo
Zahraniční

Minimálně 23 lidí zemřelo v USA při víkendových bouřích. Extrémní počasí pokračuje v pěti státech

GOgW72-WYAAwaV1
Zahraniční Video

Patnáct mrtvých a neuvěřitelná spoušť. Takový je výsledek řádění tornáda v USA

1716497988210
Zahraniční

Ztracenou ponorku z druhé světové války nalezli po osmdesáti letech

1000007986
Zahraniční

G7 se bojí bilionové půjčky Ukrajině. Do té ji tlačí zejména Spojené státy