čtvrtek 19. září 2024

První z adeptů na titul oznámil zimní posilu

Sparta Praha oznámila první zimní posilu, kterou je albánský útočník Indrit Tuci. Do České ligy přestupuje z Lokomotivy Záhřeb.

Indrit Tuci v dresu Sparty

Indrit Tuci v dresu Sparty
Zdroj: x.com/ACSparta_CZ

  • Indrit Tuci v dresu Sparty
  • Zdroj: x.com/ACSparta_CZ

Jako první z domácích adeptů na titul rozvířila přestupové vody v zimní přestávce Sparta Praha. Její útočné řady posílí na jaře albánský dlouhán Indrit Tuci, který dosud hájil barvy Lokomotivy Záhřeb.

Třiadvacetiletý, přes 190 metrů vysoký forvard v chorvatské lize na podzim nastoupil k 17 zápasům a připsal si šest branek, v Lokomotivu působil už od svých 18 let.

„Jsem moc rád, že jsem tady. Těším se, že pomohu Spartě k zisku titulu,“ uvedl k přestupu Tuci. Ten se s některými svými novými spoluhráči potkal na hřišti už na podzim, když jako reprezentant Albánie narazil na český výběr. „Pamatuji si na Martina Vitíka, je to velice dobrý hráč. Když mě Sparta kontaktovala, díval jsem se na soupisku, viděl jsem tam jeho jmého a hned jsem na ten zápas vzpomněl,“ řekl Tuci na adresu reprezentačního obránce Martin Vitíka.

Nejbližší soutěžní utkání čekají Sparťany i s novou posilou v únoru, kdy nastoupí ve vyřazovací části Evropské ligy proti Galatasaray Istanbul. Následovat bude čtvrtfinále MOL Cupu proti Slavii a pak budou mít před sebou Letenští úkol obhájit loňský titul ve Fortuna lize.

Autor: Ota Černý

Související

profimedia-0909543692.jpg
Fotbal Liga mistrů

Senzace. Sparta ukazuje sílu i v Lize mistrů, Salzburk porazila 3:0

profimedia-0909046659.jpg
Fotbal Liga mistrů

Po 19 letech. Sparta rozjede Ligu mistrů na Letné se Salcburkem

profimedia-0905606833.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Extraliga mistrů světa začíná. Preview odstartuje Sparta se šampionem z Třince

Václav Míka přichází na hostování do Českých Budějovic.
Fotbal Chance liga

Plzeňský Míka posílí tápající Budějovice