čtvrtek 19. září 2024

První vlaky na trati z Prahy do Ostravy vyjedou v sobotu

Částečné obnovení provozu dálkových vlaků Českých drah na koridoru z Prahy do Ostravy a Žiliny se plánuje na sobotu.

nocni_vlak

Ilustrační foto.
Zdroj: ČD

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: ČD

Od soboty předpokládají České dráhy obnovení provozu některých vlaků na trati Praha – Ostrava – Žilina a zpět. Protože jsou stále uzavřené ostravské stanice Svinov a hlavní nádraží a také Bohumín, pojedou vlaky přes stanici Ostrava-Vítkovice a po trati přes Havířov. Minou tedy stanice Ostrava-Svinov, Ostrava hlavní nádraží, Bohumín a Petrovice u Karviné. Od soboty by měly jezdit přes Ostravu také noční vlaky na trati Praha – Michalovce.

Další rozšíření provozu dálkových vlaků mezi Prahou a severní Moravou, případně Slovenskem, předpokládá dopravce v příštím týdnu. Zavádění dalších spojů však bude postupné a plné obnovení provozu bude záviset na zprovoznění dalších úseků směrem do Bohumína a na zprovoznění bohumínského depa a odstavného nádraží. Proto i nadále platí výzva, aby cestující využívaly spoje jen v případě, že své cesty nemohou odložit.

Provoz mezistátních vlaků mezi Rakouskem a Polskem přes Břeclav, Přerov a Ostravu se zatím neobnoví kvůli přetrvávajícím omezením v ostravském železničním uzlu a v zahraničí. Tyto vlaky zatím pojedou většinou po trase Vídeň – Hranice na Moravě a zpět.

Nadále zůstává uzavřené nádraží Bohumín a také Středisko údržby Českých drah v Bohumíně, které patří mezi největší v České republice. Při povodni zatopila voda haly údržby, technicko-hygienické koleje a další zařízení. Jejich oprava a uvedení do provozu se předpokládá v příštích dnech, případně týdnech. To může mít dopad na provoz vlaků, jejich řazení a kvalitu poskytovaných služeb

Podrobné informace o omezení provozu na jednotlivých tratích najdete na www.cd.cz/omezeniprovozu.

Související

Vlak RegioShark
Domácí

České dráhy vyjdou vstříc cestujícím, kteří ruší výlety kvůli počasí

2023 02 15 Dočasná zubní ordinace poliklinika Bohumín02
Domácí

České dráhy nabízejí železniční polikliniky

Vlak Českých drah
Domácí

Měsíční výluka mezi Poříčany a Nymburkem zkomplikuje cestujícím dopravu

Vizualizace nové podoby Masarykova nádraží
Domácí

Přestavba Masarykova nádraží přinese dopravní omezení