čtvrtek 19. září 2024

Prskavka způsobila škodu za dva milióny

Letošní Štědrý den byl pro hasiče náročnější než v uplynulých letech. Za celý den podle statistiky zasahovali u 370 událostí. Informovala mluvčí generálního ředitelství hasičů Pavla Jakoubková.

prskavka-ilustrační foto

prskavka-ilustrační foto
Zdroj: Pixabay

  • prskavka-ilustrační foto
  • Zdroj: Pixabay

Celkem hasiči zasahovali u 45 požárů, u kterých se zranilo 7 lidí. Toto číslo ve statistice nijak nevybočuje. Škody, které požáry napáchaly v letošní vánoční den, ale podle mluvčí hasičů výrazně převyšují statistiku let minulých, předběžně dosáhly 30 miliónů korun.
Největší škodu za zhruba 25 milionů způsobil požár zemědělské haly v obci Klášterec na Vimpersku. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Na jeho zdolání se podílelo celkem 8 jednotek. V době příjezdu hasičů hořela celá hala o půdorysu cca 50 x 10 metrů v plném rozsahu, včetně zemědělských strojů a uskladněného sena. Příčina vzniku požáru se stále vyšetřuje.
S Vánocemi souvisel požár v Karlových Varech. Tady asiči likvidovali požár vánočního stromečku a zařízení obývacího pokoje. Dva lidé se nadýchali toxického kouře.

Čtyři lidé skončili v péči zdravotníků po požáru vánočního stromku v Praze. Oheň zničil stromek, podlahu, část okenního rámu a vánoční dárky. Čtyři osoby skončily v péči záchranářů. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při používání prskavky na vánočním stromku, škoda byla odhadnuta na 2 miliony korun.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Hasičský záchranný sbor

Související

GXy_mqxWsAAnJ3C
Zahraniční

Portugalsko drtí vlna požárů. Pomáhají i hasiči ze Španělska a Maroka

GXlyybMXcAAM9-Z
Domácí

Boris slábne, tvrdí meteorologové. Jižní Čechy ale teprve nejhorší očekávají

GXngNk1WAAAGYLY
Domácí

Lidé se ptali, kde je armáda. Vláda ji teď posílá do nejpostiženějších regionů

GXimWXyXUAAXeV_
Domácí

Voda z Jeseníků dorazila na Olomoucko. Část Litovle je pod vodou