neděle 8. září 2024

Prospal se vrací do zámoří

Hokejový mistr světa z roku 2000 Václav Prospal podepsal smlouvu s klubem Rochester Americans. Osmačtyřicetiletý bývalý reprezentant bude v klubu plnit roli asistenta trenéra.

Václav Prospal v roli trenéra

Václav Prospal v roli trenéra
Zdroj: Profimedia

  • Václav Prospal v roli trenéra
  • Zdroj: Profimedia

Klub Rochester Americans působící v druhé nejvyšší americké soutěži jako farma Buffala oznámil nové složené trenérského týmu na svém webu.

Hlavního kouče Setha Apperta na lavičce doplní jako asistenti Nathan Paetsch a právě bývalý útočník Václav Prospal.

„Jsem nadšený, že se mohu připojit k Sethovu týmu a udělat další krok ve své trenérské kariéře," řekl Prospal. „Velmi se těším na začátek sezony a nemohu se dočkat příležitosti pracovat po boku Setha i Nathana na rozvoji budoucích talentů Buffala Sabres."

Rodák z Českých Budějovic Prospal nasbíral během dvacetileté hráčské kariéry v NHL 765 bodů za 255 branek a 510 asistencí. K tomu přidal 35 bodů (10+25) v 65 účastech v play-off.

Během 1 108 zápasů v NHL oblékal dresy Columbusu, New York Rangers, Tampy Bay, Anaheimu, Floridy, Ottawy a Philadelphie.

Prospalovy trenérské zkušenosti zahrnují dvouleté působení v roli asistenta trenéra české reprezentace v letech 2016-2018. Tři roky vedla jako hlavní kouč České Budějovice.

Autor: Ota Černý
Zdroj: amerks.com

Související

Filip Zadina v dresu San Jose
Hokej NHL

Zadina půjde na zkoušku do Buffala

Adam Raška
Hokej NHL

Raška pokračuje v Minnesotě

Gólman Aleš Stezka
Hokej NHL

Gólman Stezka pokračuje v NHL

Matěj Blümel
Hokej

Blümel prodloužil smlouvu s Dallasem