pondělí 16. září 2024

Proruský europoslanec Dostál má nového asistenta, usvědčeného lháře Sterzika

Usvědčený lhář, podporovatel Ruska a odpůrce europarlamentu Daniel Sterzik, který si říká Vidlák, se stal asistentem prorusky smýšlejícího Ondřeje Dostála (STAČILO). Nejspíš mu europarlament už tolik nevadí, když se tam nechal zaměstnat.

GWhzKl0WUAMiH1n

Ondřej Dostál přivedl do europarlamentu Daniela Sterzika.
Zdroj: X / Ondřej Dostál

  • Ondřej Dostál přivedl do europarlamentu Daniela Sterzika.
  • Zdroj: X / Ondřej Dostál

O Sterzikovi se začalo víc mluvit v souvislosti s protivládními akcemi a šířením ruské propagandy. Tvrdil například, že Česko chystá mobilizaci mladých mužů do války na Ukrajině a přišel se zprávou o zaměstanci společnosti ČEZ, který nedělá nic jiného, než odpojuje lidem na jižní Moravě elektroměry. „Nejhorší jsou prý ty brečící matky, které ho prosí, aby ještě deset minut počkal, že ještě rychle alespoň dovaří poslední oběd. Nebo babičky, které se ho ptají, co mají dál dělat,“ doslova napsal. ČEZ přitom na jižní Moravě vůbec nepůsobí.

Sterzik je také autorem dopisu ruskému prezidentovi Putinovi, který najdete pod článkem.

"Když vy Foltýna... Vítám Daniela Sterzika v týmu mojí bruselské kanceláře. Úkolem naší strategické komunikace bude poskytovat přesné a pravdivé informace, srozumitelnou formou. Naopak neplánujeme nazývat občany sviněmi. Jak se říká, nejsme jako oni," napsal na síti X Dostál a reagoval tak na výrok ředitele strategické komunikace Úřadu vlády Otakara Foltýna, který řekl, že zastánci ruské agrese jsou svině.

"Pravděpodobnost toho, že by to vašemu mozku charakteru kulečníkové koule došlo (velikost, počet závitů i materiál), je asi nulová, ale přece jenom: Foltýn nenazval sviněmi občany, ale hajzly, kteří adorují vraždící ruské nacistické hajzly. Pokud se k nim počítáte, vaše věc," pokusil se Dostálovi věc vysvětlit jeden z komentujících.

"A tým proruSSké špíny je kompletní. Nechybí ani rádoby vlastenec, který znevažuje českou vlajku zapichováním do hnoje. Zvláštní forma vlastenectví. Nebo možná za vlastní uznává jen ruSSkou vlajku," přidal se další uživatel sítě. "Xkrát ze lži usvědčenej ksindl bude poskytovat pravdivé informace," pozastavil se jiný. "Dezolát placený Bruselem. Kruh se uzavřel," zní další z komentářů.

Dopis Daniela Strezika Putinovi

Vážený pane prezidente Ruské federace,

my, níže podepsaní občané České republiky, sledujeme s velkým znepokojením dění na Ukrajině. Naše mainstreamová média nám každý den prinášejí zprávy o eskalaci napětí ze strany Ruské federace, pohybu vojsk v blízkosti hranic a analýzy různých expertů předpovídajících válku. Zjišťujeme, že státy NATO vysílají na Ukrajinu vojenské jednotky a instruktory. V posledních dnech jsme se dozvěděli, že také naše vláda plánuje darovat Ukrajině dělostřeleckou munici a je ochotná uvažovat i o vyslání vojáků. Dle prohlášení našich vládních činitelů je však za eskalaci napětí odpovědná výhradně Ruská federace. Na rozdíl od našich sdělovacích prostředků, vládních činitelů a expertů docházíme k jiným závěrům než oni. Nepovažujeme Rusko ani Vás za viníky této krize. Věříme, že Ruská federace není původcem této vyhrocené situace a nemá zájem na válce. Nevěříme zprávám našich médií o tom, že chcete obnovit ruské impérium a k tomu potřebujete Ukrajinu zabrat. Rozumíme, že pro bezpečnost Ruska nemůžete připustit základny NATO na Ukrajině a věříme, že nic víc Ruská federace od Ukrajiny nežádá. Den ode dne jsme přesvědčenější, že napětí stupňuje ukrajinský režim, protože je v politické i ekonomické pasti a ve vleku událostí je přesvědčován státy NATO, aby své problémy vyřešil válkou. Jsme znepokojeni zprávami o rostoucím počtu zbraní, vojáků i techniky pro Ukrajinu a obáváme se, že tyto zbraně budou použity k vyprovokování Ruské federace útokem proti oblastem, které ukrajinský režim považuje za separatistické. Domníváme se, že současné protiruské nálady organizuje a eskaluje menšina vlivných lidí bez ohledu na názor a zájmy obyčejných občanů. Nesouhlasíme se zahraniční politikou naší vlády. Nesouhlasíme se stupňováním napětí dodávkami zbraní ani uplatňováním ekonomických sankcí. Nejsme nepřátelé Ruské federace. Nevěříme oficiálním tvrzením, že u nás Ruská federace organizuje teroristické akce, či ohrožuje naše politiky na životě. Nemyslíme si, že se dá dosáhnout míru a spravedlnosti nakupením vojenských sil, válečnou rétorikou a přetrháváním obchodních vazeb. Chceme mezi Českou republikou a Ruskou federací korektní a přátelské vztahy založené na vzájemném respektu. Naši politici nehovoří jménem všeho lidu. Vláda České republiky nemá náš souhlas a nekoná naším jménem.

Související

profimedia-0904145753
Domácí

Síkela míří na eurokomisařský post. Možná bude řešit obchod

Veronika Vrecionová
Domácí Eurovolby

Vrecionová povede vlivný výbor v europarlamentu

profimedia-0890602556
Zahraniční

Změna se nekoná. Evropskou komisi povede dalších pět let Ursula von der Leyen

GPTxpcVXAAEwcMW.jpg
Domácí Video

Turek se hned první den v europarlamentu předvedl jako tupý buran