středa 23. října 2024

Proruská učitelka po rozsudku: Politický proces! Je to snůška lží a nesmyslů

Ukrajina od roku 2014 stahuje ruské děti z kůže a upaluje je zaživa – i to oznámila učitelka Martina Bednářová žákům osmé třídy. Poté dostala od Základní školy Na Dlouhém lánu výpověď.

bednářová

Bednářová po vynesení rozsudku označila jednání za politický proces.
Zdroj: facebook.com

  • Bednářová po vynesení rozsudku označila jednání za politický proces.
  • Zdroj: facebook.com

Učitelka také tvrdila, že v Kyjevě se nic neděje, a když se jí pokusily děti oponovat, že viděly záběry v televizi, řekla, že veřejnoprávní televize je zaujatá.

Incident se odehrál několik týdnů po ruské invazi na Ukrajinu při hodině češtiny. Bednářová za vyhazov školu zažalovala. Prvoinstanční soud řekl, že výpověď dostala právem, dnes to potvrdil i odvolací Městský soud v Praze. „Žalobkyně sdělovala sugestivním způsobem nezletilým žákům nepravdivé informace. Na otázky žáků reagovala úsečně a nepřipustila jiný názor. Porušila školský zákon. Jedná se o porušení závažné, které opodstatňuje rozvázání pracovního poměru výpovědí,“ uvedl soud v odůvodnění rozsudku.

„Výpověď, bez práce, rozsudek samozřejmě napsaný předem, mé důkazy byly naprosto pádné, přesto v rozsudku nebyly brány v potaz. Soud odmítl přijmout mraky důkazů. Zametl je pod stůl,“ rozčílila se Bednářová na chodbě. „Jak může takhle fungovat soud? Snůška lží a nesmyslů,“ pronesla a soudní jednání označila za politický proces.

"Nehoráznost, kantorka která je obětí, je nakonec zločinec. Vracíme se zpět do roku 39. Je zarážející, že soudní moc rozhodla takto," komentovala verdikt jedna z učitelčiných příznivkyň. Další přirovnala soud k procesům z padesátých let. "Novodobá inkvizice. Ty ženské s tím talárem se budou jednou zodpovídat vyšší moci," rozhořčila se jiná.

Bednářovou čeká další cesta k soudu. Odvolací trestní soud totiž zrušil osvobozující rozsudek prvoinstančního soudu za učitelčiny výroky nařídil další projednání s tím, že se učitelka mohla dopustit trestného činu popírání genocidia.

Související

profimedia-0924577469
Zahraniční

Průlom v korupčním skandálu. Peruánský exprezident dostal 20 let vězení

GaLq_CHWkAA8bBw
Zahraniční

Další pokus o vypořádání se s migrací selhal. Římský soud bere běžence zpět

GaFk6J6XMAAnK0A
Krimi

Vietnamská magnátka dostala doživotí. Šibenici však stejně neunikne

Silvio_Berlusconi_-_Trento_2018_04
Zahraniční

Berlusconi míří znovu k soudu. Korupční skandál neskončil ani jeho skonem