středa 18. září 2024

Prohra s Francií zlomila Navrátilovi vaz. Novým kapitánem bude Berdych

Propadák českého daviscupového týmu odnesl kapitán, po 18 letech končí Jaroslav Navrátil.

Tomáš Berdych.

Tomáš Berdych.
Zdroj: Facebook

  • Tomáš Berdych.
  • Zdroj: Facebook

Češi prohráli všechna tři utkání (se Španělskem, Austrálií a včera s Francií), jediný bod uhrál teenager Jakub Menšík, který v sobotní řežbě utekl z mečbolů a přetlačil Rinderknecha. Jiří Lehečka, který bojoval s následky horečky pak nestačil na Filse a dvojice Menšík, Pavlásek padla i ve čtyřhře. Na kapitána se strhla lavina kritiky hlavně proto, že nenominoval pět hráčů a Češi jako jediný tým odcestovali ve čtyřech. Při zranění Macháče a nemoci Lehečky tak skončil hlavně souboj s Austrálií fiaskem (psali jsme v jiných článcích).

Vedení tenisového svazu proto v neděli ráno odvolalo Navrátila a funkce se ujímá dvojnásobný vítěz Davis Cupu a dlouholetý člen elitní světové desítky Tomáš Berdych.

„K rozhodnutí došlo na základě naší dohody s Jaroslavem Navrátilem, v souladu s připravovanou koncepcí rozvoje českého tenisu do roku 2028, v reakci na generační obměnu týmu, ale také na aktuální dění ve Valencii. Jaroslavovi náleží velký respekt za vše, co pro český Davis Cup udělal a jistě najdeme příležitost, kdy mu za to před plnou halou spolu s fanoušky poděkujeme,“ uvedl předseda ČTS Jakub Kotrba.

„S Davis Cupem jsem prožil nezapomenutelné momenty své tenisové kariéry, proto jsem s přijetím nabídky ani chvíli neváhal. Budu rád, když se mi povede s novou mladou silnou generací hráčů, která v Česku roste, znovu dokázat to samé, co my před více než 10 roky,“ uvedl ke svému jmenování Berdych.

Autor: mš

Související

Tenis ilustrační.
Tenis

Zemřel Robert Lansdorp, bývalý kouč Samprase či Šarapovové

Karolína Muchová.
Tenis

V nominaci na týmový vrchol sezony je i semifinalistka US Open Muchová

Benoit Paire.
Tenis

Francouzský bouřlivák se zase "předvedl." S Britem prohrál za 37 minut

profimedia-0903377351.jpg
Tenis

Djokovič si dává od tenisu pauzu. Priorita jsou grandslamy a národní tým