pátek 18. října 2024

Prodloužený víkend zpestří halušky nebo nejlokomotivovatější lokomotiva

Minutové zprávy pro vás vybraly akce, které se uskuteční o prodlouženém víkendu. Máme tipy na zábavu pro děti, dospělé i zamilované.

227

Nejlokomotivovatější lokomotiva.
Zdroj: prodivadlo.cz

  • Nejlokomotivovatější lokomotiva.
  • Zdroj: prodivadlo.cz

Zříceninu hradu Cornštejna u Bítova si můžou zájemci prohlédnout od soboty do pondělí vždy od 9 do 17 hodin.

Zámek hravě – Pohádkové prohlídky pro děti chystá na všechny tři volné dny zámek v Náchodě. Při interaktivní prohlídce děti spolu s kostýmovanými průvodci vyřeší drobné úkoly, se kterými se potýkali sloužící Na dvoře vévodském, a dozvědí se, jak to na náchodském zámku za Petra Birona, otce paní kněžny z Babičky, chodilo.

Sobota a neděle budou patřit největší letecké show na západě Čech. Den ve vzduchu v Plasích představí moderní i historické skvosty, nejlepší akrobatické piloty nebo například stíhačky.

Slet čarodějnic začíná v sobotu v 18 hodin v Českých Budějovicích. Tradiční čarodějnická akce na letní scéně DK Slavie nabídne muziku, tanec, kouzlení a spoustu zábavy.

Nepálení čarodějnic chystá na sobotu strašidelný zámek Draxmoor v Dolní Rožínce na Vysočině.

Milovníci aut můžou vyrazit v sobotu na akci Automobilové klenoty 2023 na golfovém hřišti v Praze – Hostivaři. 3. ročník přehlídky představí desítky vzácných a unikátních vozidel historie i modernější doby

Zámecký park Čechy pod Kosířem nabídne v sobotu večerní hrané prohlídky.

Český rok na vsi – tak se jmenuje čarodějnické odpoledne, které se chystá na neděli v plzeňské zoo na statku Lüftnerka. Návštěvníci v čarodějnickém kostýmu mají vstup zdarma. Součástí akce bude strašidelná pohádková stezka nebo volba nejvyvedenějších čarodějnic a čarodějů.

V neděli se můžou zájemci naučit ve Velkých Karlovicích vařit valašské halušky. Připravíte halušky s brynzou a slaninou, na kterých si můžete pochutnat či si je odnést domů. Navíc dostanete certifikát o přijetí do cechu haluškových kuchařů. Kurz je vhodný pro dospělé i děti od čtyř let,

Karlštejnská tlapička startuje v neděli. Jedenáctý ročník turistického pochodu Českým krasem nabídne trasy od sedmi do 50 kilometrů.

Náměstí v Českém Krumlově ožije májovým jarmarkem. Sobotní odpoledne a večer bude patřit dětem a přinese vystoupení dětských souborů, hry, divadlo, Tajemnou stezku Klášterní zahradou, nebo lampionový průvod.

České vysoké učení technické v Praze uvede v sobotu a v neděli pohádku Nejlokomotivovatější lokomotiva pro děti od tří do 11 let.

1. máj oslavíme na Konopišti ve sklenících v Růžové zahradě. Prohlídky skleníků doplní kopie dobových fotografií a krásná květinová výzdoba s girlandou, pod kterou se mohou páry vyfotit.

Dvojice můžou vyrazit 1. května také do Muzea Karla Zemana, které nabízí ke každé vstupence druhou zdarma.

Vysoká u Příbramě mimořádně zpřístupní v první květnový den oblíbený dům Antonína Dvořáka – vilu Rusalku, jejíž podoba i interiér se zachovala v podobě z doby Mistrova života. Na akci naváže koncert v Galerii Františka Drtikola v Příbrami.

České vysoké učení technické v Praze uvede v sobotu a v neděli pohádku Nejlokomotivovatější lokomotiva pro děti od tří do 11 let.

Související

2a896136-4b9a-4b5e-9fe6-7344e766adbe
Ostatní

Vyražte na výlov, slavnosti podzimu nebo historický průvod. Vstup je zdarma

Hrzánský palác
Domácí Tipy na výlety

Hrzánský palác se otevře veřejnosti 7. září

de90599c-ed29-4081-b62e-52c2be4f7668
Ostatní

Akce o posledním prázdninovém víkendu se vstupem zdarma

Hradozámecká noc 2024
Domácí Tipy na výlety

Hradozámecká noc 2024: Památky po celé republice se rozzáří pod hvězdami