Prodej pražské centrály pošty? Ministr Rakušan není proti

Kromě rušení tří stovek poboček není vyloučený ani prodej pražské centrály České pošty v Jindřišské ulici. Ministr vnitra Vít Rakušan uvažuje o prodeji budovy.

pošta

Nad osudem pražské centrály České pošty visí otazník
Zdroj: Wikipedia

  • Nad osudem pražské centrály České pošty visí otazník
  • Zdroj: Wikipedia

Že by budova centrály pražské pošty patřila jinému majiteli? V návaznosti na rušení tří set poboček pošt po celé republice je ve hře i tato varianta a dlouho odmítaný prodej tak už není ani ze světa sci-fi. Dokonce i ministr vnitra Vít Rakušan by proti takovému kroku neměl námitky. Rozhodnutí, zda budovu prodat nebo ji ponechat v majetku České pošty, však ministr podle svých slov nechá na managementu podniku. Rakušan rovněž podotkl, že ekonomický provoz budovy je zátěží pro poštu a rovněž zmínil problémové parkování v Jindřišské ulici, které provoz centrály také ztěžuje.

Česká pošta v současné době prochází reformou, která by měla zefektivnit její hospodaření. Proto také přistoupila ke snížení poboček z celkového počtu 3 200 na 2 900, které se dotkne všech krajů v republice včetně Prahy. V souvislosti s tím pošta rozdává výpovědi zhruba patnácti stovkám zaměstnanců.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0912691108
Domácí

V 11 obcích Česka se konají volby. Lidé si volí nové zastupitelstvo

profimedia-0911783883
Domácí

Resort průmyslu bude mít nového šéfa. Místo Síkely hnutí STAN schválilo Vlčka

profimedia-0910079488
Domácí

Začaly krajské a senátní volby. Na řadě míst se těžce improvizuje

GXrtyxyXgAAFm_3
Domácí

Povodňový účet: pět mrtvých, škody vyšší než v letech 1997 a 2002