úterý 2. července 2024

Procházka titul zpět nezískal, Brazilec Pereira ho ukončil ve druhém kole

Hlavní zápas turnaje UFC 303 nevynesl českému fighterovi Jiřímu Procházkovi vytoužený titul. Naopak se musel sklonit před obhájcem Alexem Pereirou z Brazílie.

Alex Pereira obhájil titul v UFC.

Alex Pereira obhájil titul v UFC.
Zdroj: Profiemdia

  • Alex Pereira obhájil titul v UFC.
  • Zdroj: Profiemdia

Pro české fanoušky mimořádně atraktivní titulový souboj polotěžké váhy organizace UFC skončil jednoznačnou prohrou Jiřího Procházky.

Jedenatřicetiletý Procházka dostal možnost utkat se o titul s obhájcem Alexem Pereirou poté, co původně domluvený hlavní zápas turnaje odřekl kvůli zranění slavný Connor McGregor.

První kolo zápasu v Las Vegas bylo hodně vyrovnané a zdálo se, že by ho pro sebe mohl dokonce získat Procházka, kterému se dařilo svého soupeře natlačit na pletivo klece. Jenže v posledních sekundách ho Pereira zasáhl drtivým levým hákem a Procházka skončil otřesený na zemi.

Ve druhém kole bylo vidět, že se český bojovník z úderu úplně neotřepal a záhy dostal od soupeře kop na hlavu, který znamenal konec. Rozhodčí zápas ukončil po 13 sekundách druhého kola.

Pro rodáka z Hoštěradic to znamenalo pátou porážku v profesionální kariéře a na nějakou konec snu o pásu pro mistra polotěžké váhy UFC.

Autor: Ota Černý

Související

profimedia-0885377292
Ostatní

Procházka se v odvetě porve o titul v UFC

profimedia-0709477185.jpg
Ostatní MMA Oktagon

Zdařilá odveta století. Karlos Vémola se vrací na vrchol

profimedia-0793190995.jpg
Ostatní MMA Oktagon 58

Odveta století? Vémola chce vrátit Véghovi bolestnou porážku

smog v Indii
Zahraniční

Většina nejznečištěnějších měst je v Indii