Procházka se v odvetě porve o titul v UFC

Nejlepší český MMA fighter se v rámci turnaje UFC 303 utká o titul mistra polotěžké váhy. Obhájcem je Brazilec Alex Pereira.

profimedia-0885377292

Jiří Procházka a Alex Pereira.
Zdroj: Profimedia

  • Jiří Procházka a Alex Pereira.
  • Zdroj: Profimedia

Na poslední chvíli oznámený titulový zápas v rámci galavečera UFC 303 slibuje atraktivní podívanou a to nejen pro české fanoušky. Mistra polotěžké váhy Alexe Pereiru z Brazílie vyzve v hlavním souboji večera český samorost Jiří Procházka.

Procházka už jednou pás v této kategorii získal, když před dvěma lety porazil jiného Brazilce Glovera Teixeiru. Tehdy se rodák z Hostěradic stal prvním českým držitelem titulu v prestižní organizaci UFC. Následně se ale musel bojovník s přezdívkou BJP kvůli zranění ramene svého pásu vzdát.

Nyní bude mít Procházka šanci získat svůj titul zpět. Bude přitom chtít navázat na poslední své poslední vystoupení, kdy v dubnu vyřídil Rakušana Aleksandara Rakice. Zapomenout bude naopak chtít na listopadový střet právě s Pereirou, z nějž odešel po dvou kolech jako poražený.

Titulový zápas, který by měl začít v neděli 6:00 středoevropského času bude atraktivní i kontrastem dvou stylů boje. Procházka vyniká neortodoxní kreativitou, zatímco Pereira sází na sílu a technickou dokonalost.

Autor: Ota Černý

Související

Alex Pereira obhájil titul v UFC.
Ostatní MMA

Procházka titul zpět nezískal, Brazilec Pereira ho ukončil ve druhém kole

profimedia-0709477185.jpg
Ostatní MMA Oktagon

Zdařilá odveta století. Karlos Vémola se vrací na vrchol

profimedia-0793190995.jpg
Ostatní MMA Oktagon 58

Odveta století? Vémola chce vrátit Véghovi bolestnou porážku

Jiří Procházka porazil Aleksandara Rakiče.
Ostatní UFC

Procházka vyřídil Rakiče a řekl si o titulový zápas