pátek 20. září 2024

Problémy Stevena Tylera jsou mnohem větší. Aerosmith do konce roku nezahrají

Poslední série koncertů v historii legendárních Aerosmith se odsouvají. Problémy s hlasivkami zpěváka Stevena Tylera jsou větší, než se původně předpokládalo.

Steven_Tyler_en_concierto

Problémy Stevena Tylera zastavily Aerosmith.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Problémy Stevena Tylera zastavily Aerosmith.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Po padesáti letech na scéně se americká rocková legenda Aerosmith chtěla rozloučit se svými fanoušky podnikem nazvaným Peace Out: The Farewell Tour, ale osud tomu chtěl jinak. Aspoň prozatím. Kapela totiž musela zrušit několik zářijových koncertů a teď přišla s oznámením, že nevystoupí až do konce letošního roku. Jako důvod uvedla zdravotní problémy zpěváka Stevena Tylera, jehož hlasivky jsou údajně natolik poškozené, že znemožňují vystupování.

„Lékař potvrdil, že kromě poranění hlasivek došlo i k poškození hrtanu, což vyžaduje trvalou péči. Stevenovi se dostává nejlepší dostupné léčby, aby se rychle uzdravil, ale vzhledem k povaze poškození mu bylo řečeno, že je třeba být trpělivý,“ napsala kapela ve svém prohlášení. „Jsem zdrcený… Slibuji, že se vrátíme co nejdříve,“ připojil svůj komentář Tyler. Všechny naplánované koncerty jsou prozatím přeložené na první polovinu příštího roku.

Na turné Peace Out měli Aerosmith jako jedna z nejúspěšnějších rockových kapel všech dob vystupovat se svými mladšími kolegy The Black Crowes. I oni v devadesátých letech prodávali alba v milionových nákladech.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0896699433
Hudba

Reportáž: Rockové profesorství Mr. Big slavilo bouřlivý úspěch

1000009646
Hudba

Aerosmith skončili. Kvůli problémům Stevena Tylera nedokončí poslední turné

card_19060152_538873_1497283793
Ostatní

Čágo, bélo, šílenci. Tereza Pergnerová slaví padesátku mimo světlo reflektorů

17046367515_d561d971d8_b
Hudba

Slash ohlásil vydání bluesového alba s hosty jako Brian Johnson či Demi Lovato