neděle 7. července 2024

Problémoví cestující půjdou z vlaku. České dráhy posilují hlídkový tým

Hlídky, které od podzimu jezdí ve vlacích Českých drah, se osvědčily, a tak se znatelně rozšíří. K dosavadním šesti hlídkám přibude dalších 30.

VOD_linkaS-31

Hlídkový tým na pražském hlavním nádraží.
Zdroj: ČD

  • Hlídkový tým na pražském hlavním nádraží.
  • Zdroj: ČD

Daleko více než v minulosti začaly v poslední době České dráhy řešit ničení interiérů vlaků, proto škody už přesáhly únosnou mezi. Na nejproblémovějších trasách v Praze a středních Čechách proto bude 30 nových hlídek dohlížet na pořádek a bezpečnost.

„Hlídky například pomáhají vlakovému personálu s problémovými cestujícími. Naším společným cílem je, aby se cestující cítili bezpečně ve vlacích v jakoukoliv hodinu,“ uvedl náměstek ředitele Českých drah Jiří Ješeta. Podle vedení společnosti se za poslední týdny daří snižovat počet incidentů, za což může i razantní zvýšení pokut od Středočeského kraje za znečištění či poškození vlaku.

Hlídky jsou součástí kampaně Společně za čisté vlaky. Ta má zabránit poškozování vlaků na nádražích i v depech. V řešení ale zůstávají pravomoci členů hlídek, vedení drah by mělo tuto otázku řešit s ministerstvem dopravy.

Autor: Jan Skala

Související

Vizualizace nové podoby Masarykova nádraží
Domácí

Přestavba Masarykova nádraží přinese dopravní omezení

Rock for People
Domácí

Policie ohlídá Rock for People. ČD přidá vlaky

RegioPanter
Domácí

České dráhy nakoupí duální vlaky pro Moravskoslezský kraj. Vyjdou na tři a půl miliardy

Nové RegioPantery v Olomouci.
Domácí

Olomoucký kraj brázdí nové vlaky. Za rok modernizoval nejvíc v republice