čtvrtek 19. září 2024

Priske před Galatasaray: Čeká nás obrovská kvalita

Fotbalisté pražské Sparty vstoupí do vyřazovací fáze Evropské ligy na hřišti tureckého velkoklubu Galatasaray Istanbul.

Brian Priske před zápasem v Turecku

Brian Priske před zápasem v Turecku
Zdroj: AC Sparta Praha

  • Brian Priske před zápasem v Turecku
  • Zdroj: AC Sparta Praha

Sparťané odcestovali k úvodnímu utkání vyřazovací části Evropské ligy. Své síly změří na horké turecké půdě s Galatasray Istanbul. Že jeho svěřence čeká velká výzva dobře ví hlavní trenér Sparty Brian Priske, který na před zápasové tiskové konferenci před tureckým soupeřem varoval.

„Kvalita Galatasaraye je obrovská, v kádru má několik hvězdných hráčů. Z tohoto pohledu nás čeká opravdu těžké utkání. Na druhou stranu do zápasu jdeme v roli outsidera, na což z ligy nejsme zvyklí. Bude to složité, vyzveme top evropský tým, účastníka Ligy mistrů, který dominuje společně s Fenerbahçe turecké lize a je ve velké formě,“ řekl mimo jiné Priske.

Ten má se zápasy v Turecku zkušenosti jako hráč i jako trenér: „Pamatuji si jen to, že je to tady vždy složité. Ať už z pozice hráče, nebo trenéra. Vždy vás tu čeká velká kvalita. Mám odsud dobré fotbalové vzpomínky, i když ne vždy s pozitivním výsledkem. Oceňují tu zdejší vášeň, která je úžasná,“ zavzpomínal lodivod úřadujících mistrů Fortuna ligy.

A svůj pohled přidal i Veljko Birmančevič, který o víkendu třemi asistencemi dirigoval jednoznačnou výhru s Karvinou: „Musíme hrát jako tým, být na hřišti jako jeden. Už mám za sebou několik velkých zápasů, takže mě bouřlivá atmosféra určitě nerozhodí. Respektuji všechny soupeře, ale upřímně mi je jedno, jaká jména proti mně stojí. Vždy se zaměřuji na sebe a svůj výkon,“ sršel sebevědomím pětadvacetiletý srbský záložník.

Zápas v Istanbulu vypukne ve čtvrtek v 18:45 a přímý přenos pro české fanoušky zajistí ČT Sport. Odveta je na programu o týden poději v Praze.

Autor: Ota Černý
Zdroj: sparta.cz

Související

Elias Cobbaut
Fotbal Chance liga

Spartu posílil belgický stoper Cobbaut

Erdogan Putin
Ekonomika

BRICS se rozširuje. Další zemí, která podala přihlášku, je Turecko

Lukáš Haraslín v souboji s hradeckým hráčem
Fotbal Chance liga

Před reprezentační pauzou vyhrála Sparta nad Hradcem

Jan Kuchta
Fotbal

Kuchta ve Spartě končí, nové angažmá si našel v Dánsku