čtvrtek 19. září 2024

Princezna Kate úspěšně dokončila chemoterapii

Princezna z Walesu oznámila dokončení chemoterapie a uvedla, že se těší na návrat k pracovním povinnostem. Po náročné léčbě nyní Kate vstupuje do nové fáze uzdravování, jak prozradila ve svém osobním prohlášení.

profimedia-0906124166

Princezna Kate
Zdroj: Profimedia

  • Princezna Kate
  • Zdroj: Profimedia

Princezna Catherine, manželka prince Williama, sdělila veřejnosti radostnou zprávu o tom, že dokončila svůj chemoterapeutický proces a je připravena se postupně vracet ke svým královským povinnostem. „Po devíti těžkých měsících pro naši rodinu je obrovská úleva mít léčbu za sebou,“ uvedla princezna v prohlášení vydaném Kensingtonským palácem.

I přesto, že je chemoterapie u konce, Kate zdůraznila, že cesta k úplnému uzdravení bude ještě dlouhá. Plánuje se zaměřit na lehčí pracovní program a postupně se zúčastňovat veřejných událostí. „Tato zkušenost mě přiměla k zamyšlení nad důležitými věcmi v životě, které často bereme jako samozřejmost – milovat a být milován,“ dodala princezna.

Princezna také vyjádřila svou vděčnost za podporu veřejnosti a své rodiny během léčby. Přestože přesná diagnóza rakoviny nebyla zveřejněna. Kate poděkovala všem, kdo jí pomohli překonat tuto těžkou etapu. „William a já jsme nesmírně vděční za veškerou podporu. Světlo může vzejít i z temnoty, a to světlo nechme zářit,“ zakončila princezna.

Kate se během léčby objevovala na veřejnosti jen zřídka, naposledy v červenci na finále Wimbledonu, kde ji přivítal potlesk publika.

Autor: Šimon Mitro

Související

Chaluha velká.
Zahraniční Fauna

Klimatické změny a rybolov ohrožují mořské ptáky na Britských ostrovech

Inflatable_boat_carrying_migrants_approaching_USS_Carney_(DDG-64)_in_the_Mediterranean_160729-N-EU999-004
Zahraniční

Migranti z Afriky se utopili v kanále La Manche. Vlády viní pašeráky

Smoke_(34942422652)
Zahraniční

Británie vytáhne do boje proti kuřákům. Chce zakázat kouření i na zahrádkách

Britský křižník HMS Hawke
Zahraniční Zajímavosti

110 let ztracený britský křižník z první světové války byl nalezen v Severním moři