Primátorka Brna nehodlá rezignovat, Hollan tvrdí, že kokain je u politiků běžný

Podivné mlžení doprovází drogovou aféru brněnské primátorky Markéty Vaňkové, která se rozjela na sociálních sítích a poté na ni upozornil Blesk. Objevila se totiž fotka, která první ženu Brna a jejího náměstka Roberta Kerndla zachycuje zřejmě s kokainem.

profimedia-0779648401

Markéta Vaňková.
Zdroj: Profimedia

  • Markéta Vaňková.
  • Zdroj: Profimedia

Vaňková napřed prohlásila fotku za fotomontáž. Pak ale její pravost nevyloučila. V rozhovoru pro tn.cz pak připustila, že si občas dopřeje legální drogu HHC, která je příbuzná marihuaně. Vaňková poté ještě pronesla, že k události došlo v noci a že fotka je upravená tak, aby vypadala jako momentka pořízená za bílého dne.

„Včera jsem se vyjádřila tak, že ta fotografie je fotomontáž, protože jsme si ani já, ani kolega nebyli schopni vzpomenout na situaci, která by mohla být na ní zaznamenána. Byla jsem stoprocentně přesvědčená, že k takové situaci dojít nemohlo. Nicméně ve večerních hodinách mi kolega volal a řekl mi, že je možné, že před dvěma či třemi lety mohla podobná fotografie vzniknout. Tuto konkrétní situaci si nevybavuji, takže v tuto chvíli nedokážu říct, jestli je ta fotografie pravdivá, nebo ne, ale úplně vyloučit to nemůžu. Pokud by fotografie byla pravá, nevím, co je to za látku," uvedla Vaňková v rozhovoru pro tn.cz.

Zatímco její domovská brněnská ODS řeší, jak s aférou naloží, opoziční zastupitel Matěj Hollan z Žít Brno se primátorky zastává. „Užívání látek jako kokain je velmi rozšířené. V politice je to velmi běžná droga. Má jistě svoje rizika, ale nemá smysl z toho dělat žádnou kauzu, protože je to opravdu masivně rozšířené. Naopak to nemá být kriminalizováno, stejně jako klasické konopí. Válka proti drogám nikam nevede,“ napsal na svém facebookovém profilu Hollan.

Vaňková teď prý počká na názor svých kolegů a pokud jí vyzvou, aby rezignovala, udělá to. Sama ale prý důvod ke složení mandátu nevidí. Totéž už prohlásila také brněnská ODS.

Související

policeman-4335569_1280
Krimi

Ve Francii ubodali a zapálili 15letého chlapce. Zapletl se do obchodu s drogami

Vizualizace rychlotrati mezi Brnem a Přerovem.
Domácí

Hledá se zhotovitel rychlotrati mezi Brnem a Přerovem

Prezident Petr Pavel
Domácí

Pavel navštíví Brno a Mezinárodní strojírenský veletrh

750px-Brian_Epstein_in_1965
Hudba Výročí

Pátý Beatle by oslavil devadesátku. Jeho smrt předznamenala konec kapely