Primátor Plzně pohrdl setkáním s hlavou státu. Po kritice začal brát zpátečku

Pořádný poprask na sociálních sítích způsobil primátor Plzně Roman Zarzycký (ANO), když oznámil, že se nehodlá setkat s prezidentem Petrem Pavlem při jeho dvoudenní oficiální návštěvě Plzeňského kraje.

zarzy

Příspěvek primátora na Facebooku.
Zdroj: FB / Roman Zarzycký má rád Plzeň

  • Příspěvek primátora na Facebooku.
  • Zdroj: FB / Roman Zarzycký má rád Plzeň

„Petr Pavel se chová jako prezident pětikoalice. Důkazů je plno, mimo jiné podepsal omezení valorizace důchodů. Proto se místo setkání krajských zastupitelů s prezidentem budu raději věnovat práci pro Plzeňáky,“ oznámil primátor na Facebooku.

Zvedl tím ze židle například zastupitele za TOP 09. „Měl by na to právo jako občan Zarzycký. Jako primátor Plzně tímto postojem ale pohrdá desítkami tisíc občanů města, které má v takové situaci zastupovat. Jako primátor tedy ostudně selhává!“ komentoval krok Michal Vozobule.

„Pane primátore, stydím se za vás,“ přidala se bývalá poslankyně a předsedkyně České národní rady Anna Röschová. „Jestliže jste přijal funkci primátora, tak reprezentujete celé město a ne nějaké svoje ANO. Bohužel se takto celá republika dozví, že Plzeň má primátora naprostého nevychovance. Já jsem, hloupá, od představitele města čekala trochu úrovně a kultivovanosti,“ uvedla.

Primátor má ale i řadu zastánců. Stejně jako u předchozích komentářů nijak neupravujeme pravopis. „A proč byste se s ním měl setkat? Je to falešný, prolhaný člověk dosažený Sorošem....hnus...,“ komentovala informaci Dana Zapalačová. Zdeněk Kylián se přidal: „Děláte dobře pane primátore. S loutkou cizích mocností není důvod se setkávat!“ Uživatelka Facebooku Maruška Pošarová doplnila: „Jj....dobře.....a ten hajzlik je schopen podepsat i korespondenčky i darování občanství dalším 4generacim od roku 1938....aneb,jak vytvořit nové voliče pro 5ti demolici.....chtějí být u moci navždy !!!“

V úterý dopoledne začal primátor své prohlášení mírnit s tím, že prezident vlastně ani neplánoval navštívit plzeňskou radnici a že se setká pouze se zástupci Plzeňského kraje, kde se prý nebude o ničem jednat a nic se nevyřeší. „Jsem připraven prezidenta Petra Pavla přijmout na radnici, až ji bude chtít skutečně navštívit. Rád mu do očí sdělím názor na to, jak nám současná vláda hází klacky pod nohy, seznámím ho s děním v Plzni a zeptám se ho, proč v řadě věcí koná tak, jak koná. Pětikoalice řve a moralizuje. Hovoří o slušnosti. Je to ta pětikoalice, která odmítala pozvání od Miloše Zemana na předání státních vyznamenání. Jsou to zástupci stran, kteří si prosadili, aby Plzeň odmítla prominout parkovné za prezidenta během jeho návštěvy Plzně. Takže – když dva dělají totéž, není to totéž. Za titulky v médiích nezodpovídám a za interpretaci faktů rovněž ne,“ napsal na Facebook dopoledne.

Související

fencl52
Domácí

Západočeská univerzita nabízí budovu ředitelství Škodovky. Chce za ní 175 milionů

Křižíkova ulici v Plzni na Roudné.
Domácí

Plzeň rozšiřuje placené parkování na Roudné a v Petrohradě

459412504_10161087483079219_6345409652675667534_n
Domácí

Pardubice i Plzeň pojedou po staru. Jen ti Piráti už u toho budou chybět

solární energie
Domácí Zelená energie

Plzeň vsadí na městské fotovoltaické elektrárny