Primátor Plzně pohrdl prezidentem a uřízl si ostudu dvakrát za dopoledne

Roman Zarzycký (ANO) napřed prohlásil, že se nehodlá setkat s prezidentem při jeho návštěvě Plzeňského kraje. Pak začal brát zpátečku s tím, že na schůzce s krajskými zastupiteli se stejně nebude nic řešit. Spletl se.

240123_prezident_098

Prezident Petr Pavel probral se zastupiteli řadu témat.
Zdroj: KÚPK

  • Prezident Petr Pavel probral se zastupiteli řadu témat.
  • Zdroj: KÚPK

Chvíli poté totiž hejtmanství poslalo informaci o tom, co všechno se na schůzce řešilo. A nebylo toho málo.

„Pětikoalice křičí a moralizuje. Že jsem prý odmítnul setkání s prezidentem. Tak si pojďme říct fakta.Mohl jsem se setkat s prezidentem při jeho setkání se zástupci Plzeňského kraje, kde jsem řadovým zastupitelem. Na tomto setkání se nebude o ničem jednat a nic se na něm nevyřeší,“ napsal dopoledne plzeňský primátor na Facebook. Reagoval tak na kritiku, která se na něj snesla kvůli jeho prohlášení, že než se potkat s Petrem Pavlem, raději bude pracovat. Že prezident se zástupci kraje nebude o ničem mluvit nebyla pravda.

Jen pár hodin poté totiž rozeslal Plzeňský kraj tiskovou zprávu, ve které mimo jiné stojí: „Prezident debatoval se členy Rady kraje, zastupitelstva, předsedy Výborů zastupitelstva kraje a dalšími volenými zástupci o aktuálních tématech, jako je například migrace, přeshraniční spolupráce, zaměstnávání cizinců, problémy s pracovními agenturami, odliv pracovních sil do Německa, dostupnost zdravotní péče, nedostatek lékařů a pediatrů a dalšího zdravotnického personálu, problémy úhradové vyhlášky, problémy ve vzdělávání dětí a mládeže, udělování akreditací soukromým školám anebo problémy související s neexistencí zákona o cestovním ruchu,“ vypočetli mluvčí.

„Takhle blbě si naběhnout dvakrát za dopoledne, to chce talent,“ okomentoval jeden z uživatelů Facebooku skandál kolem primátorova přístupu k hlavě státu.

Související

fencl52
Domácí

Západočeská univerzita nabízí budovu ředitelství Škodovky. Chce za ní 175 milionů

Křižíkova ulici v Plzni na Roudné.
Domácí

Plzeň rozšiřuje placené parkování na Roudné a v Petrohradě

459412504_10161087483079219_6345409652675667534_n
Domácí

Pardubice i Plzeň pojedou po staru. Jen ti Piráti už u toho budou chybět

solární energie
Domácí Zelená energie

Plzeň vsadí na městské fotovoltaické elektrárny