čtvrtek 17. října 2024

Příjemné podzimní teploty nás budou provázet i v dalších dnech

Počasí nejbližších dní nám přinese kromě slunečné oblohy také přízemní mrazíky a silný vítr. Teploty budou ale dál příjemné – teploměry přes den ukáží 16, místy až 18 stupňů.

podzim

Ilustrační foto.
Zdroj: PxHere

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: PxHere

Čtvrtek bude slunečný, ráno se musíme připravit na četné přízemní mrazíky. Přes den bude příjemně teplo – 14 až 18 stupňů. Foukat bude silný vítr - na Českomoravské vrchovině povane až rychlostí 70 kilometrů v hodině, na horách až 90kilometrovou rychlostí.

Pátek rozdělí republiku – na západě bude oblačno až zataženo, ve východní polovině skoro jasno. Teploty přes den vyšplhají na deset až 14, tam kde bude svítit sluníčko naměříme až 16 stupňů. Stále povane silný vítr – hlavně na Českomoravské vrchovině, stejná předpověď platí i pro sobotu.

Také neděle bude jako stvořená pro podzimní výlet – čekáme skoro jasno až polojasno a teploty 12 až 16 stupňů. Výhled na začátek příštího týdne slibuje stále sluníčko - skoro jasno až polojasno, uprostřed období bude přechodně oblačno až zataženo a místy přeháňky nebo déšť. Denní teploty vystoupí zpočátku na 14 až 18, postupně půjdou trochu níž na deset až 15 stupňů.

Autor: Andrea Jančová

Související

4104605582_665fc60d5f_b
Domácí

Česko zasáhne silný vítr. Na vrcholcích hor dosáhne 90kilometrové rychlosti

profimedia-0907256252
Domácí

Zima se už hlásí o slovo. Severní hory zasypala sněhová nadílka

ilustrační foto
Domácí

Zimní bundy zatím chystat nemusíme. Koncem týdne bude až 18 stupňů

pole strom podzim
Domácí

Teploty okolo dvacítky vystřídají koncem týdne přeháňky a přízemní mrazíky