sobota 5. října 2024

Prezident 2023 míří před soud a zmateně se ohání Ústavou

Pavel Zítko, který sám sebe označuje za prezidenta 2023, přestože nedokázal získat ani potřebný počet podpisů pro kandidaturu, může skončit ve vězení až na osm let.

zítko2

Facebookový profil Pavla Zítka.
Zdroj: facebook.com

  • Facebookový profil Pavla Zítka.
  • Zdroj: facebook.com

Zítko je obviněný za šíření poplašné zprávy o očkování proti Covidu. 17stránkovému dokumentu už se vysmál na svém facebookovém profilu.

„Obvinění ze šíření poplašné zprávy? Nebylo to spíš pro mnohé šíření uklidňující zprávy? A kdo to jako bude posuzovat? Ti, co vám celou dobu lhali?“ napsal Zítko a poněkud nelogicky dodal: „Pavel Zítko je v ODPORU podle článku 23 Ústavy, přesto vám ta skandální obvinění půjde vyvrátit!“

Zmíněný článek Ústavy se ale týká slibu poslance a senátora. Zítko měl patrně na mysli Listinu základních práv a svobod, kde se píše: „Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.“ I to si ale dezinformátor vykládá po svém a ignoruje podmínku znemožnění činnosti ústavních orgánů a použití zákonných prostředků.

Související

nitra
Domácí Video

Řev, skandování, hymna, nadávky do Židů i gestapáků: Zítko je ve vydávací vazbě

chcp30-1024x683
Domácí

Dezinformátorka Peterková už je zase jednou nohou ve vězení

maruš
Domácí Video

Protestní akce skončila dřív, než začala, dezolátka řvala na hlídku, že jsou prasata

zítko nitra2
Domácí Video

Generální konzul je za mřížemi, prý ho chtějí otrávit, tak žádá Slovensko o azyl