Převrat na radnici: Frýdku-Místku vládne menšinová koalice

Frýdeckomístecký primátor Petr Korč boj o svůj úřad ustál. Do konce navíc dotáhl výměnu koaličních partnerů, když odstavil ANO z vedení města a ho nahradil koalicí SPOLU.

petr-korc-3

Petr Korč v primátorském křesle zůstává.
Zdroj: Naše město F-M

  • Petr Korč v primátorském křesle zůstává.
  • Zdroj: Naše město F-M

Nejsilnější frýdecko-místecké politické hnutí Naše město F-M dokonalo změnu ve vedení radnice, když se odstřihlo od svého koaličního partnera, hnutí ANO, a vytvořilo vládnoucí menšinu s koalicí SPOLU, která se opírá o hlasy SPD. Tento politický slepenec je výsledkem bojů o nejvyšší funkce ve městě, ze kterých hnutí Naše město F-M primátora Petra Korče vyšachovalo svého bývalého koaličního partnera poté, co vyšlo najevo, že se o to samé snaží politici z ANO. Ti podle vyjádření primátorské kanceláře vedli pokoutná jednání na fotbalových stadionech a benzinových pumpách s cílem strhnout vládu nad radnici na svou stranu.

Hnutí ANO jakoukoliv účast na zmiňovaném puči odmítá. Přiznává neshody s bývalým koaličním partnerem, jednání proti němu ale údajně nevedlo. S jinými politickými subjekty členové hnutí spíše řešili problémové financování různých městských projektů.

Při posledním zasedání o funkce náměstků primátora přišli hned tři politici z ANO, Radovan Hořínek, Leona Sárköziová a Jakub Míček. Jejich posty už obsadili tři členové koalice SPOLU, kteří zasednou i v radě města.

Autor: Jan Skala

Související

xaver_cerna
Domácí

Hnutí ANO zablokovalo odvolání Veselého z Rady ČT, lukrativní post mu dál zůstává

EPP_Congress_Rotterdam_-_Day_1_(52112671488)
Domácí

Problémy KDU-ČSL trvají, strana spadla pod dvě procenta. Volby by vyhrálo ANO

profimedia-0908466105
Domácí

Chomutov má primátora. Obviněného Hrabáče nahradil jeho stranický kolega

458530180_1059457352206109_3694395715732105269_n
Domácí

Předvolební průzkum: Dominance ANO pokračuje, SPD nabírá na síle