Převaděče migrantů prozradila pomalá jízda a ignorování blinkrů

Pořádným překvapením skončila pro policejní hlídku na první pohled běžná dopravní kontrola. V sedmimístném autě totiž cestovalo devět dospělých Syřanů a dvě děti, všichni bez dokladů. Řidič skončil v poutech pro podezření z převaděčství.

převaděč

Ilustrační foto.
Zdroj: PČR

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: PČR

Ve čtvrtek nad ránem si policisté všimli podezřelého auta. „Řidič na sebe upoutal pozornost pomalou jízdou a kličkováním z pruhu do pruhu, aniž by dal znamení o změně směru jízdy. Rozhodli se proto vozidlo zastavit a řidiče zkontrolovat. Při tom zjistili, že u sebe nemá řidičský průkaz,“ řekl Minutovým zprávám policejní mluvčí Jan Rybanský.

Uvnitř auta navíc hlídka našla dalších deset lidí. Měla podezření z nelegálního překročení hranic a převaděčství a na místo přivolala kolegy z cizinecké policie. „Ti podezření potvrdili a všech jedenáct osob včetně řidiče si na místě převzali. 40letý řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Sedm zajištěných se vrátilo zpět na území Slovenské republiky, odkud k nám přijely, žena a dvě děti musí opustit naše území,“ doplnil mluvčí.

Související

Snímek obrazovky_20-9-2024_143921_www.youtube.com
Krimi Video

Mladou ženu našli mrtvou. Zavraždil ji expartner a vyluxoval její účet

GXvg-4EWgAA9177.jpg
Domácí

Děti odmontovaly šrouby povodňových zábran. Dospělý by za to skončil ve vězení

GXjMXEYWoAAwzm3
Domácí

Záplavy mají první oběť. Dalších sedm lidí se pohřešuje

žena telefon
Krimi

Podvodník připravil ženu o milion