pondělí 1. července 2024

Přestupová bomba v nejvyšší lize: Chorý opouští Plzeň

Dlouho spekulovaný přestup útočníka Tomáše Chorého z Plzně do Slavie se má stát realitou. Prostřednictvím oficiálním prohlášení to potvrdila FC Viktoria Plzeň.

Tomáš Chorý si vysloužil místo v reprezentaci.

Tomáš Chorý si vysloužil místo v reprezentaci.
Zdroj: Profimedia

  • Tomáš Chorý si vysloužil místo v reprezentaci.
  • Zdroj: Profimedia

O možném přestupu útočníka Tomáše Chorého z Plzně do pražské Slavie se hovoří už několik týdnů. Nyní se však zdá, že jsou kluby blízko vzájemné dohodě. Z oficiální prohlášení plzeňského klubu nicméně vyplývá, že přestup je zejména záležitostí samotného hráče a Plzeň by si ho nejraději nechala.

„Tomáš Chorý nám osobně i prostřednictvím svého agenta sdělil, že chce přijmout nabídku Slavie Praha. Jde čistě o jeho rozhodnutí, které nám bylo takto prezentováno jako finální,“ uvedl v prohlášení Adolf Šádek, předseda představenstva a generální ředitel klubu FC Viktoria Plzeň.

„Za těchto okolností nedává smysl, abychom jeho odchodu jakkoli bránili, bylo by to kontraproduktivní pro všechny strany. Mohu tedy potvrdit, že jsme vstoupili do oficiálního jednání, které v tuto chvíli intenzivně probíhá,“ doplňuje Adolf Šádek s tím, že ani zajímavá finanční suma z přestupu nehraje v tomto případě roli. „Pokud by hráč řekl, že chce nadále působit u nás, nebylo by vůbec o čem jednat. To se však nestalo,“ uzavírá Adolf Šádek.

Pokud k přestupu skutečně dojde, bude Chorý následovat další oporu plzeňského kádru brankáře Jindřicha Staňka, který přestoupil z Plzně do Slavie už v minulé sezoně. Oba se pak sešli na letošním mistrovství Evropy také v reprezentačním kádru.

Autor: Ota Černý

Související

David Pavelka se sportovním ředitelem Tomášem Rosickým.
Fotbal Fortuna Liga

Pavelka po roce znovu prodloužil smlouvu na Letné

Jindřich Staněk utrpěl zranění ramene.
Fotbal

Gólman Staněk si několik měsíců nezachytá

Christophe Kabongo s Danielem Kolářem
Fotbal Chance liga

Kabongo se stal hráčem Viktorie

Christophe Kabongo v reprezentačním dresu
Fotbal Chance liga

Kabongo se připojí k Viktorii