čtvrtek 24. října 2024

Přestřelka na Letné skončila zklamáním

Sen o Lize mistrů skončil. Sparta prohrála s Kodaní po penaltách a zahraje si Evropskou ligu.

Ladislav Krejčí po neproměněné penaltě

Ladislav Krejčí po neproměněné penaltě
Zdroj: Michal Beránek / CNC / Profimedia

  • Ladislav Krejčí po neproměněné penaltě
  • Zdroj: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Fotbaloví fanoušci se ani nestačili rozkoukat a Kodaň vedla po 16 vteřinách o gól. Po tečované střele se do sparťanské branky trefil Jordan Larsson. Sparta soupeře tlačila, proti dánskému soupeři byla aktivní, ale vždycky kousek chyběl.

Do druhého poločasu šla Sparta s jasným cílem, vstřelit dva góly. Sparta se radovala z branky v 55. minutě, ale ne nadlouho. Nizozemský videorozhodčí branku Ladislava Krejčího kvůli držení dresu neuznal. Olatunji si vytvořil hned dvě jasné šance, ale ani jednu z nich nedokázal proměnit. Sparťanští fotbalisté vyrovnali v 80. minutě, když se štěstím dostal balón přes výborně chytajícího brankáře Grabaru Birmančević.

Souboj šel do prodloužení. V prvním poločase prodloužení šli do vedení Sparťané. Z volného přímého kopu se nádherně trefil Qazim Laci, 2:1. Kodaň dokázala do konce první části prodloužení vyrovnat, 2:2.

V druhé půlce prodloužení fanoušci viděli dvě branky. Sparta vstřelila gól opět jako první, vedení ale neudržela. Kodaňští fotbalisté dokázali vpravit míč do sítě po standardní situaci a srovnali na 3:3. Druhé prodloužení skončilo a hráči se šli připravovat na penalty.

V pokutových kopech sparťanští fotbalisté selhali. Hned první penaltu neproměnil kapitán Ladislav Krejčí, který trefil jen břevno. A když selhal ve čtvrté sérii i Asger Sörensen bylo vymalováno. Kodaňští fotbalisté byli při proměňování penalt neomylní.

Sparta měla 4. kolo Ligy mistrů na dosah ruky. Po utkání plného zvratů prohrála po pokutových kopech a zahraje si Evropskou ligu s horším z dvojice Dinamo Záhřeb – AEK Atény.

Sparta – Kodaň 3:4 po penaltách

Branky: 80. Birmančević, 104. Laci, 107. Olatunji – 1. Larsson, 105+3. Larsson, 112. Claesson

Související

Erling Haaland střílí Spartě čtvrtý gól
Fotbal Liga mistrů

Sparta poznala kvalitu Manchesteru City

Lukáš Haraslín před utkáním s Manchesterem City.
Fotbal

Máme svůj plán, hlásí Haraslín před věhlasným soupeřem

Ondřej Lingr slaví první gól po návratu do Slavie.
Fotbal Chance liga

Slavia si podrží náskok na čele fotbalové ligy

Martin Vitík derby nedohrál.
Fotbal Chance liga

Tvrdý trest pro Frýdka, Vitík po derby stopku nedostal