neděle 29. září 2024

Přestavba Masarykova nádraží přinese dopravní omezení

Léto přinese řadu oprav na české železnici. Stavební práce budou probíhat napříč celou zemí, včetně rozsáhlé rekonstrukce pražského Masarykova nádraží.

Vizualizace nové podoby Masarykova nádraží

Vizualizace nové podoby Masarykova nádraží
Zdroj: MDČR/Správa železnic

  • Vizualizace nové podoby Masarykova nádraží
  • Zdroj: MDČR/Správa železnic

Od 1. července do 31. srpna 2024 probíhá intenzivní modernizace železniční trati v oblasti Sluncová v Karlíně. Na Masarykově nádraží se bude demontovat zastřešení na nástupišti mezi 6. a 7. kolejí. Z toho důvodu budou linky S2 a S22 budou odkloněny na hlavní nádraží, linka S34 skončí ve Vysočanech. Výluky proběhnou hlavně v noci od 1. do 27. července mezi 23:40 a 4:00, aby se minimalizoval dopad na denní provoz.

Od 16. července začíná oprava trati z Nymburka do Poříčan, kde proběhne rekonstrukce kolejí, nástupišť a výhybek. Náhradní autobusová doprava bude zajištěna do 24. srpna. Od 23. července se stabilizují násypy na trati mezi Pňovany a Planou u Mariánských Lázní, což způsobí nepřetržitou výluku do 20. září. Vlaky zde následně pojedou sníženou rychlostí.

V srpnu dojde k údržbovým pracím na trati z Českých Budějovic do Plzně. Vlaky mezi Ražicemi a Strakonicemi nepojedou od 2. do 13. srpna, a v úseku Strakonice – Horažďovice předměstí od 9. do 12. srpna.

Autor: Šimon Mitro

Související

nocni_vlak
Domácí

První vlaky na trati z Prahy do Ostravy vyjedou v sobotu

Vlak RegioShark
Domácí

České dráhy vyjdou vstříc cestujícím, kteří ruší výlety kvůli počasí

Vysokorychlostní výhybka od DT – Výhybkárna a strojírna
Domácí

Prostějovská firma vyvinula výhybku pro vysokorychlostní železnici

Vizualizace zastávky na Letišti Václava Havla
Domácí

První PPP projekt železnice láká investory