neděle 29. září 2024

Přes IDOS lze nově zakoupit jízdenky Ústeckého kraje

Cestující z Ústeckého kraje, ale i občasní návštěvníci a turisté si nyní mohou zakoupit jízdenky DÚK (Doprava Ústeckého kraje) prostřednictvím oblíbené aplikace IDOS.

Logo aplikace IDOS

Logo aplikace IDOS
Zdroj: IDOS

  • Logo aplikace IDOS
  • Zdroj: IDOS

Cestování po Ústeckém kraji se stává snadnějším díky novému propojení s aplikací IDOS. Cestující z jiných částí České republiky, kteří navštěvují kraj nebo zde tráví dovolenou, nyní mohou pohodlně nakupovat jízdenky DÚK přímo v této populární aplikaci. Novinka umožňuje využívat jednu jízdenku na vlak, autobus, loď i MHD za výhodnou cenu, čímž se zjednodušuje přístup k veřejné dopravě.

Integrace systému DÚK do IDOS probíhala několik měsíců a nyní je úspěšně dokončena. Elektronické jízdenky na jednotlivé jízdy jsou již k dispozici a brzy se přidají i celodenní jízdenky. Zákazníci mohou vybírat z běžných kategorií, jako jsou obyčejné, zlevněné, ZTP a ZTP/P. Propojení s aplikací DÚKapka zajistilo, že jízdenky v IDOSu odpovídají těm v DÚKapce bez nutnosti úprav odbavovacích zařízení u dopravců.

Aktuálně je nákup jízdenek možný na mobilních zařízeních Android, verze pro iOS je ve vývoji. Do zkušebního provozu již bylo prodáno několik tisíc jízdenek. Krajský radní Jan Růžička ocenil, že díky této integraci mohou cestující, kteří nechtějí stahovat novou aplikaci, stále využívat výhodné cestování prostřednictvím aplikace, kterou již mají nainstalovanou. Budoucí plány zahrnují i integraci do aplikace Můj vlak.

Mobilní aplikace DÚKapka, která existuje tři roky a má více než 120 tisíc uživatelů, zůstává primárním nástrojem pro pravidelné cestování v kraji, zatímco IDOS nabídne snadný přístup pro občasné návštěvníky.

Autor: Šimon Mitro

Související

cat-2083492_960_720
Domácí

Kotě zastavilo metro, cestující zuří, dopraváci prý obětovali tisíce lidí

nezaměstnanost
Ekonomika

Nezaměstnanost v Česku zůstává stabilní

rozvod
Domácí

Senioři od 80 let jezdí ve zlínské MHD zadarmo

Záběr z filmu Amerikánka
Film a TV Kino

Festival v Litoměřicích uvede v předpremiéře očekávanou Amerikánku