středa 15. května 2024

Předplatitelé Netflixu jsou čím dál nespokojenější

Každoroční průzkum zákaznické spokojenosti v předplácení jednotlivých streamovací služeb ukázal, že obliba Netflixu klesá.

Netflix

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels

Netflix sice má jednu z nejlepších ne-li vůbec nejlepší aplikaci po stránce vyhledávání a přívětivosti rozhraní, ale zřejmě kvůli nekvalitám obsahu u diváků ztrácí. Od roku 2021 provádí společnost Whip Media průzkum spokojenosti napříč předplatiteli různých streamovacích služeb v USA. Během tří let je patrné ochabnutí spokojenosti u Netflixu.

V roce 2021 se umístil Netflix za HBO Max s 90procentní spokojeností zákazníků, letos však klesl počet spokojených předplatitelů na 77 procent, což je až 6. místo v žebříčku. Nejspokojenější jsou nadále předplatitelé HBO Max, ale i zde došlo k mírnému propadu z 92 procent v roce 2021 na letošních 88 procent.

Na druhém místě skončilo Hulu s 87 procenty, které u nás nepůsobí. Následuje Disney+ s 85 procenty, Apple TV+ s 81 procenty a Paramount+ se 79 procenty. Hůře než Netflix je na tom pouze Amazon Prime Video a Peacock. Oba shodně se 74 procenty spokojených zákazníků. Kompletní graf naleznete v galerii výše.

Netflix stále zůstává „nepostradatelnou“ službou. Pokud by si předplatitelé mohli vybrat pouze jednu platformu, kterou by si předpláceli, tak by to byl pro 27 procent oslovených právě Netflix. Což je nejvíce ze všech streamovacích služeb v USA. Průzkum se uskutečnil v červenci a srpnu na vzorku 2 011 osob.

Autor: Šimon Mitro

Související

Linda chce kuře!
Film a TV Streaming

Vítězný snímek Anifilmu je dostupný na streamu

eurovolby
Domácí Eurovolby

K eurovolbám plánuje přijít třetina Čechů

vitamíny
Zdraví

Doplňky stravy pravidelně užívá každý třetí Čech

profimedia-0863629870
Domácí Eurovolby

Nejznámějšími lídry eurovoleb jsou Nerudová a Zaorálek. K volbám se chystá 37 procent Čechů