pátek 20. září 2024

Hmotnostní průzkum: Každý cestující musí před nástupem do letadla na váhu

Novozélandské aerolinky přišly s nevšedním průzkumem. Kromě kufrů budou vážit všechno, co bude po vzletu letadla na palubě. Dokonce i samotné pasažéry!

váha

Průzkum hmotnosti bude probíhat u některých linek.
Zdroj: Air New Zealand

  • Průzkum hmotnosti bude probíhat u některých linek.
  • Zdroj: Air New Zealand

Před odbavením se postavte na váhu! Takový pokyn budou až do 2. července dostávat cestující z aucklandského letiště na Novém Zélandu. Společnost se totiž zapojila do takzvaného hmotnostního průzkumu cestujících. Jde prý o způsob, jak shromáždit údaje o zatížení a rozložení váhy v letadlech a zajistit tak důležitá data. „Vážíme vše, co jde do letadla, od nákladu přes jídlo na palubě až po zavazadla v nákladovém prostoru,“ uvedl Alastair James, specialista letecké společnosti na zlepšení kontroly zatížení. „Pro zákazníky, posádku a příruční zavazadla pak budeme používat průměrné váhy, které z tohoto průzkumu získáme,“ doplnil.

Cestující se ale nemusejí bát, že by se jejich váha promítla na obrazovky pro všechny kolemjdoucí. Společnost dbá na soukromí pasažérů i na fakt, že údaje o váze mohou být pro mnohé citlivá záležitost. „Váhy nezobrazují hmotnost, ta putuje přímo do počítače a zaznamenává se zcela anonymně,“ popisují průzkum na stránkách společnosti. Průzkum se provádí prý každých pět let a je zcela dobrovolný. Tentokrát se týká cestujících nejdelšího mezinárodního letu z Aucklandu do New Yorku na letiště JFK.

Autor: Nikola Velkoborská
Zdroj: Air New Zealand, CNN

Související

volný čas
Domácí

Politické preference a životní styl: Jak se voliči liší v každodenním životě?

fotovoltaika dům
Domácí Bydlení

Češi šetří energií, dotace ale využívá jen pětina z nich

auto
Domácí

České řidiče nejvíc štve nebezpečná jízda a nepoužívání blinkrů

6939358193_3c0c7eb0cc_c
Cestování

Nový Zéland téměř trojnásobně zvyšuje vstupní poplatek pro turisty