pátek 10. května 2024

Před Vetchým utíkali ruští vojáci. On sám při natáčení skončil v nemocnici

Vánoce jsou neodmyslitelně spjaté s pohádkou S čerty nejsou žerty. Věděli jste, že při jejím natáčení skončil Ondřej Vetchý v nemocnici?

68d8605a-03a0-4f78-af70-0d801d573858

Ondřej Vetchý v roli čerta s hodností vraníka.
Zdroj: Youtube

  • Ondřej Vetchý v roli čerta s hodností vraníka.
  • Zdroj: Youtube

"Tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil," vypočítává v roli kaprála Petr Nárožný činy mladého mlynáře Petra Máchala, čili Vladimira Dlouhého ve vánoční klasice S čerty nejsou žerty. Faktem ale je, že se natáčení této pohádky neobešlo bez zásahu zdravotníků a lékařů. Nejvážnější zranění si přivodil představil další z hlavních rolí, herec Ondřej Vetchý jako čert s hodností vraníka. Na tom totiž ve filmovém pekle vzplál čertovský kostým a Vetchý skončil v nemocnici. Po této zkušenosti byla po dobu natáčení v blízkosti připravena sanitka.
Jindy si během natáčení, v tom samém přestrojení odskočil do lesa vykonat potřebu, kde však na něj narazili dva ruští vojáci. Když jej viděli, dali se s hrůzou v očích na útěk s křikem "čort, čort".
Legendární je i uvolněná atmosféra, která při natáčení vládla. "Bydleli jsme na statku, kde se natáčel mlýn, a každý večer tam byl oheň, pekla se masíčka a staří herci říkali historky. Nás akorát štáb předčasně zaháněl se slovy: ‚Princezny, po desátý spát. Ať nemáte pod očima pytle.‘ Ale je jasný, že když nás zahnali, že jsme se druhou stranou vrátili. Ráno jsme si pak kapali kapky do očí,“ vzpomínala po letech představitelka princezny Angeliny Dana Bartůňková.

Autor: Jan Skala

Související

Zlatovlaska_prvni klapka_Petr Štěpánek, reřisér Jan Těšitel C Three Brothers Production_Jiří Jevický DSC02546.jpg
Film a TV

Nové filmové zpracování Zlatovlásky bude po desetiletích opět s Petrem Štěpánkem

preview
Domácí

Filmaři zámek Bzí milovali, památkáři na něj zapomněli. Nyní jej zachrání oprava

Kovář zamířil na nosítkách rovnou do nemocnice
Hokej Tipsport ELH

Brankář Kovář je po ráně do krku v pořádku

Flickr
Film a TV

Disney přišel o původní postavičku Mickeyho Mouse