čtvrtek 19. září 2024

Před 12 lety byla zavražděna vysokoškolačka. Teď čelí obvinění její snoubenec

V roce 2011 zmizela vysokoškolská studentka Katelyn Markham. Její ostatky byly nalezeny o dva roky později, nyní byl z její vraždy obviněn snoubenec.

Zavražděna Katelyn Markham se svým snoubencem Johnem Carterem

Zavražděna Katelyn Markham se svým snoubencem Johnem Carterem
Zdroj: FOX19

  • Zavražděna Katelyn Markham se svým snoubencem Johnem Carterem
  • Zdroj: FOX19

Studentka umění v Ohiu Katelyn Markham zmizela před necelými 12 lety. Naposledy byla viděna v jejím domě v americkém městečku Fairfieldu. V té době dělilo Markham pár týdnů od ukončení studia grafického umění na vysoké škole v Ohiu. Po dokončení školy se plánovala se svým snoubencem Johnem Carterem odstěhovat do Colorada.

Ostatky Markhamové byly nalezeny o dva roky později, ale vyšetřovatelům se nepodařilo zjistit, kdo Markham zavraždil. Ostatky se našly 32 kilometrů od Katelyna domova ve Fairfieldu.

Nyní se případ znovu otevírá. Z vraždy byl obviněn její snoubenec. Carter byl zatčen a je aktuálně v pensylvánském vězení v Butler County. Není však jasné, jaké nové okolnosti se v případu objevily, že ho najednou po tolika letech policie obvinila.

Poté, co Markham v roce 2011 zmizela, Carter řekl pro stanici ABC News, že cítí, že je Katelyn stále naživu. „Musím věřit, že je naživu. Musím doufat, že ji brzy budu držet v náručí,“ prohlásil tehdy Carter.

Z Carterova zatčení nebyl nijak překvapen otec zemřelé, Dave Markham. „Není to překvapení. Myslím, že jsme ho celou dobu podezíral,“ řekl pro stanici FOX19. „Myslím, že ho mnoho lidí, ne-li velká většina lidí, podezírala. Statisticky je nejpravděpodobnějším pachatelem manžel nebo přítel,“ prohlásil Markham.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: CBS News, FOX19

Související

zbraň
Krimi

Sedmičlenná rodina v Jihoafrické republice byla povražděna při sledování televize

skynews-kristina-joksimovic_6682614
Zahraniční

Manžel modelku zabil, rozřezal a rozmixoval. Chtěl s ní krmit psy

profimedia-0888702726
Krimi

Vrah 14letého chlapce bude sedět 18 let, potvrdil Vrchní soud

profimedia-0864935513
Krimi

Tvrdé tresty za rozřezání oběti platí. Odvolací soud rozsudky nezmírnil