pátek 18. října 2024

Pražskou Libeň sužují dopravní zácpy. Auta tu stojí skoro celý den

Dopravní peklo v Praze aneb Libeň současnosti. Lidé upínají naděje k otevření Libeňské spojky, to ale potrvá další roky.

city-traffic-with-cars-parked-line-street-side_127089-18202

Kolony jsou v Libni na denním pořádku.
Zdroj: Freepik

  • Kolony jsou v Libni na denním pořádku.
  • Zdroj: Freepik

Dávno pryč jsou časy, kdy byla Zenklova ulice v Praze-Libni klidným místem. Dnes se z ní stala jedna ze zásadních tepen pražské dopravy, přestože ulice ani Libeň není na podobný nápor vozidel uzpůsobená. Kolabující doprava a dlouhé kolony jsou na denním pořádku, lidé píší stížnosti na radnici, a přestože úředníci se snaží situaci řešit, zlepšení je v nedohlednu. Zastupitelé Prahy 8 slibují zklidnění situace, to ale bude trvat další roky.

Zenklovou ulicí dnes projede denně přes 30 tisíc aut. Za pár let by této pražské čtvrti měla ulevit Libeňská spojka, ta je po technické stránce ale velice náročným projektem, protože se jedná o komplex tunelů, který bude navazovat z jedné strany na prodloužení dálnice D8 a z druhé strany na Městský okruh. Podle radního Tomáše Slabihoudka (TOP 09 + STAN) by studie měla být hotová příští rok a pak by se mělo přikročit k realizaci.

Problémy nemá však jen páteřní Zenklova ulice, ale i místa přilehlá, protože řidiči se chtějí vyhnout kolonám a proto projíždějí okolními ulicemi, při jejichž stavbě se s podobnou dopravou vůbec nepočítalo.

Autor: Jan Skala

Související

Návrat hodinové věže na Průmyslový palác
Domácí Video

Hodinová věž se vrátila na pražský Průmyslový palác

profimedia-0798282641
Domácí

Obvinění v kauze DPP jsou stíháni na svobodě

profimedia-0798282686
Domácí

Hřib vyzývá ředitele DPP k rezignaci po zásahu policie

profimedia-0798282641
Domácí

Policie zasahuje v pražském dopravním podniku kvůli podezřelým zakázkám