čtvrtek 19. září 2024

Z Prahy létá přímá linka do Mongolska, cesta trvá 21 hodin

Od 10. července mohou lidé z pražského letiště napřímo letět až do Mongolska. Létá se ve středu a v sobotu. Lety obsluhuje dopravce Eznis Airways s letadlem Airbus A330, které má kapacitu 256 cestujících.

Eznis Airways

Z Prahy do Ulánbátaru se dostanete za 21 hodin.
Zdroj: Letiště Praha

  • Z Prahy do Ulánbátaru se dostanete za 21 hodin.
  • Zdroj: Letiště Praha

Jde teprve o třetí přímou evropskou linku do Mongolska. Její součástí jsou i navazující lety do dalších destinací Dálného východu, třeba do Vietnamu. Výhodou pro české cestující je, že pro krátkodobé pobyty do 30 dnů nově nepotřebují vízum.

Jednosměrnou letenku do Ulánbátaru si zájemci pořídí zhruba od 13 tisíc korun, nejlevnější zpáteční letenka se pohybuje okolo 27 tisíc korun. „V Česku žije přibližně 12 000 Mongolů, což je jedna z jejich vůbec největších komunit v Evropské unii. Mongolsko je navíc tradičním obchodním partnerem České republiky. České firmy se v Mongolsku podílí na řadě projektů a věřím, že i tato nová linka přispěje k prohloubení vzájemné obchodní spolupráce, která roste, a podle údajů Ministerstva průmyslu a obchodu ČR v roce 2023 překročila 513 milionů korun,” uvedl Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha.

Létat se začalo ve středu. Cestující však musí počítat s tím, že v letadle stráví bez pár minut dlouhých 21 hodin.

Autor: Michaela Dočkalová

Související

7216642124_a2d56b11c8_b
Domácí

Provoz letiště včera zastavil podezřelý kufr, bomba v něm nakonec nebyla