pátek 18. října 2024

Pravidla venčení psů ve velkých městech

Chov psa ve městě s sebou nese celou řadu pravidel, která by měl každý dodržovat. Jakými zásadami by se měl každý pejskař ve velkém městě řídit?

Pravidla venčení psů ve velkých městech

Pravidla venčení psů ve velkých městech
Zdroj: pixabay.com

  • Pravidla venčení psů ve velkých městech
  • Zdroj: pixabay.com

Například v hlavním městě platí vyhláška pro volný pohyb psů. Pražští psi tak mohou volně běhat jen na striktně vymezených místech, tedy mimo zastavěné oblasti, v lesích nebo na loukách. Venčení bez vodítka pak v podstatě připadá v úvahu pouze pod podmínkou, že pes je stále v těsné blízkosti svého majitele. Hlavní město vymezilo speciální místa, kde mohou lidé psy volně vypustit. Jistotu pak představují takzvaná psí hřiště či louky.

Jaká pravidla ve městech dodržovat?

Úklid exkrementů – tato činnost je naprostý základ, stále se s tímto problémem ale v městských parcích setkáváme. Z každého místa je však potřeba exkrementy odstranit, aby ostatní návštěvníky parků nečekala nepříjemnost.

Bezpečnost - Každý musí mít svého vlastního psa pod kontrolou! Vždy mějte psa na vodítku, především ve velkých městech, kde zvířata mohou vyrušit nečekané zvuky či nezvyklé chování kolemjdoucích.

Přeprava - To samé platí i o náhubcích v hromadné dopravě. Zároveň dejte pozor na to, aby ostatním cestujícím pejsek nepřekážel. Tím zamezíte také tomu, že na něj někdo nedopatřením šlápne.

Restaurace – návštěvy kaváren a restaurací patří k městskému životu, ovšem není v pořádku rušit ostatní hosty štěkáním, kňučením nebo aktivním pobíháním. Pokud váš mazlíček neposedí, raději ho nechte doma.

Kontakt – pokud se na problém podíváme z druhé strany, nikdy není dobré krmit cizí psi bez svolení jejich pána nebo k nim rovnou pouštět svého vlastního.

Vývěsky – na veřejných místech je dobré respektovat psaná pravidla. Příkladem jsou třeba parky, kde u vchodu bývají sepsané požadavky na pohyb psů, aby neohrozili třeba hrající si děti.

Autor: HT

Související

463011283_122144007428300792_887813841995720567_n
Domácí

Starostka Dešenic prý porušila zákon, nařídila vypustit zuboženou fenku ven

a1_2
Zahraniční Foto

Dolce & Gabbana nabízí parfém pro psy

asistenční pes
Světové dny Zajímavosti

Den asistenčních psů

FtXFQYQaEAEE4nA (1).jpg
Ostatní Video

Do metra v New Yorku smí psi jen v tašce. Pejskaři do ní nacpou i bernardýna