úterý 22. října 2024

Právě padlo celé vedení Ostrova nad Ohří, zastupitelé zvolili nové

Město Ostrov nad Ohří přišlo na mimořádném jednání zastupitelstva o starostu, místostarosty i radní. Zastupitelé si pak zvolili vedení nové.

664c8576bee72_IMG-8174

Ilustrační foto.
Zdroj: Město Ostrov

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Město Ostrov

Na programu byly původně jen dva body – první nesl název Neutěšená situace ohledně dosud neobsazené pozice ředitele DK Ostrov, která je v současné době řešena příkazní smlouvou se Simonem Palupčíkem. Druhý se pak týká projektu rekonstrukce domu kultury, na který zatím není uzavřená smlouva s dodavateli a hrozí tak ztráta dotace 44 milionů korun.

Ještě než se zastupitelé dostali k jednání o domu kultury, navrhla Karla Maříková (SPD) odvolání starosty, místostarostů a rady města. Místostarosta Jiří Netrh (Ostrov, můj domov) jí prý na posledním jednání zastupitelstva ukázal vulgární gesto, ruce složené do tvaru kosočtverce. Podle Maříkové to nebyl první takový exces. Netrh to popřel.

Ještě než se vůbec začal její návrh řešit, rezignovali na své posty oba místostarostové Jiří Netrh i Tomáš Kothera (ANO) a také všichni radní Dominik Kříž (ODS), Petr Pavelka (Ostrováci), Daniel Vyhlídka (Ostrov, můj domov), Lumír Pála (ANO).

Rezignaci nepodal jen starosta Lukáš Lerch (ODS), toho zastupitelstvo odvolalo.

Zastupitelé potom zvolili starostou Pavla Čekana (Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst), místostarostkami se staly Kateřina Domalíková (ANO) a Pavlína Lišková (Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst HNZHROM). V radě města usednou Jiří Pavlík (HNZHROM), David Hanakovič (ANO), Libor Bílek (Unie pro sport a zdraví) a Věra Maříková (SPD).

Mimořádné jednání zastupitelstva svolala opozice kvůli rekonstrukci domu kultury. Termín dokončení akce vyprší v červenci příštího roku, pokud se vše nestihne, hrozí, že město bude muset vrátit dotaci 44 milionů korun. Vadí také fakt, že město angažovalo krizového manažera domu kultury Palupčíka za tisíc korun na hodinu. Podle smlouvy měl v září pracovat 120 hodin a další poté do konce roku 80 hodin, má také téměř neomezené fondy na cestovné.

Související

profimedia-0908466105
Domácí

Chomutov má primátora. Obviněného Hrabáče nahradil jeho stranický kolega

Záběr z filmu Amerikánka
Film a TV Festival

Filmová Amerikánka oslní na dětském festivalu v Karlových Varech

1280px-Chomutov,_náměstí_1._máje,_zámek_a_trojiční_sloup
Domácí

Chomutovská radnice hledá primátora. Obviněného Hrabáče však neodvolala

Chrášťany,_okres_Praha-západ,_Obecní_úřad
Domácí

Demisi, nové volby! Starosta horující pro kasina rozpálil obyvatele doběla