pátek 20. září 2024

Praha se chlubí ekologicky šetrným hotelem

Pražský hotel jako jediný od pandemie covidu získal v Česku prestižní ekologickou značku.

Best Western Hotel Moráň

Best Western Hotel Moráň
Zdroj: hotelsprague.cz

  • Best Western Hotel Moráň
  • Zdroj: hotelsprague.cz

Pražský Best Western Hotel Moráň získal prestižní označení EU Ecolabel i značku Ekologicky šetrná služba. Jde o jediný pražský hotel s tímto označením a zároveň je teprve druhým držitelem této evropské ekoznačky v Česku. Prvním byl v roce 2008 Chateau Mcely u Nymburka.

Česká informační agentura životního prostředí (CENIA), která hotel Moráň certifikovala, zkoumala zda skutečně splňuje veškerá kritéria, která jsou s certifikací spojena. Jedná se například o efektivní nakládání s vodou, snížení emisí CO2, využívání obnovitelných zdrojů energie či omezení plýtvání potravinami. „Poskytování udržitelných ubytovacích služeb je pro náš hotel jednou z hlavních priorit a chtěli jsme mít pro naše hosty nezpochybnitelné potvrzení, že u nás v tomto ohledu nejde o žádný greenwashing. Jsme nyní jediným hotelem v Praze a širokém okolí, který EU Ecolabel i značku Ekologicky šetrná služba drží, což je obrovská konkurenční výhoda,“ uvedla ředitelka hotelu Gabriela Prachařová.

Z naší zkušenosti víme, že zejména turisté ze západní Evropy vyhledávají udržitelná ubytování a EU Ecolabel se u nich těší velké důvěře. Pro marketing hotelů je tato ekoznačka obrovské plus. Věříme proto, že postupem času počet jejích držitelů poroste a zařadíme se mezi země jako je Rakousko, Francie či Španělsko, které mají desítky certifikovaných ubytovacích zařízení,“ řekl Jan Herget, ředitel CzechTourism.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: CzechTourism

Související

1726640190_P2024091802196
Domácí

V Praze se srazily vlaky. Jeden strojvůdce měl dvě promile, druhý byl v zácviku

Desfourský palác v Praze
Domácí

Praha investuje do kultury. Zachrání Desfourský palác

457492668_1035064185291232_77115575583928320_n
Domácí

Pavel: Soupeříme s autokraciemi, demokracie je hodná následování

GXXEU0ZWgAATRby
Domácí

Vltava bude kulminovat v noci na neděli. Už teď ale voda prosakuje do metra