úterý 8. října 2024

Praha představí veřejnosti novou tvář Václaváku

Pražané se ve čtvrtek 10. října mohou těšit na akci zaměřenou na proměnu Václavského náměstí. Město připravilo bohatý program, kde odborníci představí detaily rekonstrukce, včetně návratu tramvají po více než 40 letech.

Vizualizace horní čísti Václavského náměstí s tramvajemi.

Vizualizace horní čísti Václavského náměstí s tramvajemi.
Zdroj: Praha.eu

  • Vizualizace horní čísti Václavského náměstí s tramvajemi.
  • Zdroj: Praha.eu

Ve čtvrtek 10. října proběhne v dolní části Václavského náměstí akce „NOVÝ VÁCLAVÁK“, která představí pokračující rekonstrukci tohoto klíčového pražského prostoru. Cílem je seznámit veřejnost s návratem tramvají, které se po více než 40 letech vrací na horní část náměstí. Akce nabídne diskuse s odborníky, výstavy, historické fotografie a vizualizace nové podoby náměstí.

Primátor Bohuslav Svoboda (ODS) věří, že rekonstrukce náměstí propojí historickou hodnotu s moderní infrastrukturou. Podle náměstka Petra Hlaváčka přinese tramvajová trať lepší dostupnost a rychlejší přesun po centru města. Přestavba již zrekonstruované dolní části náměstí získala u veřejnosti pozitivní ohlasy, nyní se očekává obdobný výsledek u horní části.

Je nezbytné si uvědomit, že tato proměna vyžaduje velké oběti, zejména od místních obyvatel a podnikatelů, kterým patří naše poděkování za trpělivost. Podnikatelé, s nimiž pravidelně komunikujeme hlavně prostřednictvím Sdružení Nového Města pražského, se potýkají s poklesem tržeb, který dosahuje až 40 procent. Jsme si vědomi jejich obtíží a děláme maximum, aby výsledná podoba náměstí přinesla nejenom estetický přínos, ale také lepší podmínky pro podnikání a život v této části města,“ dodává starostka městské části Praha 1 Terezie Radoměřská (TOP 09). Vstup na akci je zdarma.

Autor: Šimon Mitro

Související

práce
Ekonomika

Nezaměstnanost stoupá ke čtyřem procentům

profimedia-0917784236
Domácí

V Praze se demonstrovalo na podporu Izraele. Přišlo ale jen pár stovek lidí

Nová Palmovka
Domácí

V Praze bude sídlit evropská kosmická agentura

Lanová dráha na Petřín
Domácí

Lanovka na Petřín definitivně ukončí provoz