pátek 20. září 2024

Pracovní týden přinese oteplení

Víkendové mrazivé teploty vystřídá v týdnu oteplení. Ještě v úterý se může na silnicích místy objevit náledí a při mrznoucích mlhách ledovka. Koncem týdne vyšplhají teploty až na 8 stupňů.

déšť-ilustrační foto

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

Úterý bude převážně polojasné, místy zatažené nízkou oblačností s ojedinělým mrholením, i mrznoucím. Nejvyšší denní teploty vyšplhají na 1 až 5 °C, na horách bude kolem 1 °C.

Ve středu už se bude oteplovat. Meteorologové předpovídají zataženo, ojediněle mlhy a na většině území déšť nebo mrholení, nad 700 metrů déšť se sněhem nebo sněžení. Nejvyšší denní teploty vyšplhají na 2 až 6 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, místy přechodně až polojasno. Od západu na většině území občasný déšť nebo přeháňky, nad horách srážky smíšené nebo sněhové a ojediněle i mrznoucí. Nejvyšší denní teploty vystoupí až na 7 °C.

Páteční a sobotní teploty se přes den dostanou až na 8 °C. Výhled na neděli až pondělí předpovídá zataženo až oblačno, zpočátku místy, postupně jen ojediněle slabý déšť nebo mrholení, i mrznoucí. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 2 až 7 °C.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Související

babí léto- ilustrační foto
Domácí

Vydatné deště střídá babí léto

GXlyybMXcAAM9-Z
Domácí

Boris slábne, tvrdí meteorologové. Jižní Čechy ale teprve nejhorší očekávají

hory-ilustrační foto
Domácí

Konečně přestane pršet, teploty se opět vrátí nad 20 stupňů

1000010676
Domácí

Ještě zbývá 20 procent. V Jeseníkách však může pršet i déle nez se čekalo